ΚΕΔΕ: «Η κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για το μεταναστευτικό»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: «Η κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για το μεταναστευτικό»

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για το μεταναστευτικό» τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) μετά το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στη Ρόδο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης:

Ο θάνατος από πνιγμό τριών ακόμη συνανθρώπων μας σήμερα το πρωί στη Ρόδο, ανάμεσά τους κι ένα παιδί μόλις 4 ετών, αλλά και η ταυτόχρονη είσοδος εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών ελάχιστα μέτρα από το κεντρικό λιμάνι του νησιού, υποχρεώνει πλέον την κυβέρνηση να ασκήσει ουσιαστικές πιέσεις όχι μόνον στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, όπως πολύ σωστά πράττει, αλλά και στην κυβέρνηση της γειτονικής Τουρκίας.

Στη συζήτηση του μεταναστευτικού ζητήματος στα ευρωπαϊκά όργανα, η Ελλάδα οφείλει «να βάλει στο κάδρο» και την Τουρκία. Από την Τουρκία προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τα κυκλώματα των δουλεμπόρων δρουν με την ενεργό συμμετοχή των κρατικών υπηρεσιών της γειτονικής χώρας. Αυτή η κατάσταση πλέον πρέπει να τερματιστεί.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες, αφενός σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, θέτοντας την κυβέρνηση της Τουρκίας προ των ευθυνών της, αναδεικνύοντας τις ευθύνες αυτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αφετέρου, σε επίπεδο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι, όπου ο αριθμός των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μας ήταν σημαντικά μικρότερος.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να δείχνουμε ανοχή στην απώλεια έστω και μιας ακόμη ανθρώπινης ζωής .

Πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένας ολοκληρωμένος εθνικός σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με δράσεις και πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet