ΚΕΔΕ: Θα εργαστούμε για τη διασφάλιση της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Θα εργαστούμε για τη διασφάλιση της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου

«Όλοι μαζί ενωμένοι και συντονισμένα θα εργαστούμε προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά πρόσκαιρων πολιτικών αποφάσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, στην ΚΕΔΕ με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό 9.84.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, η πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Μελίνα Δασκαλάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, Μιχάλης Κυριακίδης, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Πάνος Ζυγούρης και εκπρόσωποι εργαζομένων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε στη συνέχεια ότι είναι κρίσιμης σημασίας η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου ακολούθως να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις της ΚΕΔΕ. «Θα είμαστε σε εγρήγορση και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με όλους τους δήμους που έχουν δημοτικά ΜΜΕ, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και την ΕΣΗΕΑ διαμορφώνουμε ένα αρραγές μέτωπο για την προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση της ΚΕΔΕ και υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ. Σε αντίθετη περίπτωση επισήμανε τον κίνδυνο κατάσχεσης των λογαριασμών και αδυναμίας λειτουργίας του σταθμού.

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, αφού προσδιόρισε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι λόγω του κοινωφελούς τους χαρακτήρα δεν υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής τέλους χαρτοσήμου. Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύνει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Η πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Μ. Δασκαλάκη, υπογράμμισε ότι ο σταθμός δεν είχε ποτέ φορολογικές εκκρεμότητες και ότι μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε υπάρξει καμία όχληση ή ένδειξη ότι η επιχείρηση όφειλε να καταβάλει το συγκεκριμένο τέλος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, Μ. Κυριακίδης, τόνισε ότι εξαιτίας του θολού τοπίου που επικρατεί στη νομοθεσία κινδυνεύει η λειτουργία όλων των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Τη δέσμευση της ΕΣΗΕΑ ότι δεν θα επιτρέψει να πληγούν τα δικαιώματα όλων όσων εργάζονται στο σταθμό μετέφερε η αντιπρόεδρος της Ένωσης, Άρ. Αγάτσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet