ΚΕΔΕ: Καταθέτει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Καταθέτει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα

Τη στήριξη της ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους των Δήμων που διεκδικούν αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα τα οποία τους έχουν περικοπεί από τους μνημονιακούς νόμους, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Παράλληλα, σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην κατάρτιση προτεινόμενης νομοθετικής διάταξης με το αίτημα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την καταβολή των ποσών για το σύνολο των εργαζομένων.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στη βάση και των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Δήμο Αμαρουσίου και μία σειρά άλλων Δήμων οι οποίοι προχώρησαν στην καταβολή των σχετικών ποσών στους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος τις σχετικές τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου, επισήμανε ότι Δήμοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα δύνανται, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής των Δήμων τους και κατόπιν γνωμοδότησης νομικού συμβούλου του Δήμου, να προχωρήσουν στην καταβολή των χρημάτων σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται, βάσει των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν υπέρ τους.

Πρόταση νομοθετικής διάταξης από την ΚΕΔΕ

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αναλάβει η ΚΕΔΕ, με τη συνδρομή της νομικής της υπηρεσίας, την κατάρτιση προτεινόμενης νομοθετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει την καταβολή, από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των μεικτών αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα αναδρομικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet