ΚΕΔΕ: Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για την κ. Δούρου και για τα σκουπίδια;
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για την κ. Δούρου και για τα σκουπίδια;

Οι πολίτες της Αττικής εδώ και μια βδομάδα ταλαιπωρούνται, για μια ακόμη φορά, από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων συσσωρεύονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή οι Δήμοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον μοναδικό χώρο που διαθέτει σήμερα η Αττική για την εναπόθεση των απορριμμάτων της, σημειώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών έχει ονοματεπώνυμο, αυτό της σημερινής περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένας Δούρου», αναφέρει η Ένωση και προσθέτει:

Τα ψέματα της κ. Δούρου έχουν «κοντά πόδια»

Η κ. Δούρου βρίσκεται σχεδόν τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής αλλά δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αποτέλεσε τη «σημαία» της στον προεκλογικό της αγώνα και στην προσπάθειά της να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Όμως τα ψέματα της έχουν κοντά πόδια.

Το κατάλαβε και η ίδια καλά στις πλημμύρες της Μάνδρας. Το βλέπουμε καθημερινά στον τρόπο που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως. Το βιώνουμε καθημερινά στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων μας.

Τέσσερα ερωτήματα για την κ, Δούρου, για τα οποία απαιτούμε άμεση απάντηση

Εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός. Η επίσημη δικαιολογία είναι η επαπειλούμενη κατάρρευση σε ένα πρανές και η ανάγκη εργασιών συντήρησης έως χθες Πέμπτη. Δυστυχώς όμως και σήμερα Παρασκευή  ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός. Και μαζί παρατείνεται και η ταλαιπωρία των πολιτών της Αττικής.

Απευθύνουμε λοιπόν στην κ. Δούρου τέσσερα ερωτήματα κι απαιτούμε να μας απαντήσει άμεσα σε αυτά.

Ερώτημα πρώτο: Γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση; Πρόκειται για ανικανότητα της διοίκησης του Συνδέσμου, δηλαδή της Περιφέρειας Αττικής;

Ερώτημα δεύτερο: Υπάρχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης; Είναι δυνατόν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να παραμένουν στους δρόμους, λόγω ανικανότητας της Περιφέρειας, με συνθήκες καύσωνα ως τώρα, και με επερχόμενες βροχές τις επόμενες ημέρες;

Ερώτημα τρίτο: Μας κρύβει η Περιφέρεια Αττικής ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΧΥΤΑ και έχουμε φτάσει πλέον στα όρια κορεσμού του, γι αυτό και  δεν μπορεί πράγματι να υπάρξει άλλο μέτωπο εργασίας και εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης κρίσης;

Ερώτημα τέταρτο: Ως πότε θα αγνοεί η κ. Δούρου τις διαρκείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύντομα η Αττική να ζήσει στιγμές Νάπολης, εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της;

Τέσσερα χρόνια διοίκησης Δούρου, τέσσερα χαμένα χρόνια για την Αττική

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας δυστυχώς επιβεβαιώνουν εκκωφαντικά τις συνεχείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ την τελευταία διετία, για τον προφανή κίνδυνο να γίνει η Αθήνα Νάπολη.

Είναι αδιανόητο μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης Δούρου, με ακύρωση του προηγούμενου σχεδιασμού (με τα όποια λάθη του), να είμαστε σήμερα στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Η Αττική με αποκλειστικά υπεύθυνη την κ. Δούρου:

  1. στην ουσία δεν διαθέτει καν ΠΕΣΔΑ, αλλά κάτι που «βαφτίστηκε» Περιφερειακό Σχέδιο,
  2. δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για χωροθετήσεις,
  3. δεν έχει μελετηθεί καμία υποδομή,
  4. οι διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για το ΠΕΣΔΑ επαρκούν το πολύ για το 10% των παραγόμενων ποσοτήτων,
  5. δεν γνωρίζουμε πού και πότε θα γίνει νέος ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

Είναι φανερό ότι η διοίκηση της κ. Δούρου, δεν είναι απλώς ανεπαρκής, αλλά ανύπαρκτη.

Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Δυστυχώς η υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα των τελευταίων ημερών φοβόμαστε ότι σύντομα θα μονιμοποιηθεί στους δρόμους της Αττικής. Και τότε η επέμβαση εισαγγελέα δεν θα μπορεί να δώσει λύσεις όπως στην Αιγιαλεία, γιατί οι ποσότητες προς διαχείριση είναι υπερ-πολλαπλάσιες και ανέφικτο να βρεθεί λύση σε άλλη περιοχή.

Είναι φανερό ότι η ώρα επέμβασης της δικαιοσύνης είναι τώρα.

Η κ. Δούρου πολύ φοβάμαι ότι θα μάθει να ζει με τους εισαγγελείς τα επόμενα χρόνια, που θα αναζητούν τις ευθύνες για όσα έγιναν σε Μάνδρα, συμβαίνουν στο Πεδίον του Άρεως και θα συμβούν με τα απορρίμματα της Αττικής.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet