ΚΕΔΕ: Να αξιοποιηθεί ο ιατρικός τουρισμός προς όφελος των τοπικών κοινωνιών
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Να αξιοποιηθεί ο ιατρικός τουρισμός προς όφελος των τοπικών κοινωνιών

Τη σημασία ενίσχυσης και διεύρυνσης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ως έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε, μαζί με τον μαιευτήρα – γυναικολόγο Κ. Πάντο και την επιστημονική του ομάδα, με αφορμή την παρουσίαση της περίπτωσης  67χρονης γυναίκας, η οποία έφερε στον κόσμο το παιδί της κόρης της, η οποία είχε υποβληθεί προηγουμένως σε ολική υστερεκτομή.

Πρόκειται για τη γηραιότερη γυναίκα που κατόρθωσε να μείνει έγκυος με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Πατούλης συνεχάρη την ιατρική ομάδα του κ. Πάντου και  τόνισε ότι το σημαντικό αυτό ιατρικό αυτό επίτευγμα αναδεικνύει  το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών που  πρωτοπορούν παγκοσμίως, καθώς και τις άρτιες ιατρικές υποδομές που υπάρχουν στη η χώρα μας και πρόσθεσε:

«Η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας αποτελεί κεφάλαιο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Επιπλέον μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει σε ανάπτυξη και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον πρωτογενή παραγωγή ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αλλά και τον ξενοδοχειακό τομέα. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσει και η ελληνική κυβέρνηση τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και να την αξιοποιήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet