ΚΕΔΕ: Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει εδώ και 1,5 χρόνο για τη μεταρρύθμιση Κράτους και Αυτοδιοίκησης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει εδώ και 1,5 χρόνο για τη μεταρρύθμιση Κράτους και Αυτοδιοίκησης

«Στα ψέματα Σκουρλέτη η Αυτοδιοίκηση απαντά με αλήθειες» τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με αφορμή ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγόρησε την Ένωση ότι δεν κατέθεσε προτάσεις για την αλλαγή του «Καλλικράτη».

Απαντώντας στον υπουργό η ΚΕΔΕ παραθέτει τις προτάσεις που έχει καταθέσει και συγκεκριμένα τονίζει:

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει με υπευθυνότητα στον δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και τη μεταρρύθμιση του κράτους, εδώ και δύο χρόνια, περίπου. 

Στον διάλογο αυτό έχουμε καταθέσει στο υπουργείο συγκεκριμένες προτάσεις, επικυρωμένες από δύο συνέδρια της ΚΕΔΕ σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, αλλά και μια ολοκληρωμένη μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις προτάσεις και θέσεις της ΚΕΔΕ. Μας αγνόησε επιδεικτικά, προφανώς γιατί διακατέχεται από άκρατη αλαζονεία και καθοδηγείται από κομματικό καιροσκοπισμό.

Παρουσίασε ένα νομοσχέδιο, τον «Κλεισθένη Ι», που δεν αποτελεί θεσμική μεταρρύθμιση και δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Το μόνο που αλλάζει είναι το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Στο απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο η Αυτοδιοίκηση με συντριπτική πλειοψηφία απάντησε με ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Το 92% των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας ζήτησε απόσυρση του νομοσχεδίου. Αν ο κ. Σκουρλέτης είχε δημοκρατικές ευαισθησίες, θα λάμβανε υπόψη του τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Δεν έχει όμως. 

Παράλληλα, παραδώσαμε στον κ. υπουργό ένα ολοκληρωμένο κείμενο θέσεων κι απόψεων, πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου που μας παρουσίασε, αλλά και τις αλλαγές που προτείνουμε. Ζητήσαμε, επίσης, να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στις θέσεις μας αυτές.

Όμως ο κ. Σκουρλέτης μας αγνόησε και πάλι, προφανώς γιατί δεν τον ενδιαφέρει να βελτιώσει το νομοθέτημα του, αλλά γιατί βιάζεται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

Για μια ακόμη φορά το κομματικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Θα κριθεί για την επιλογή του αυτή. Όμως δεν έχει το δικαίωμα να λέει ψέματα και να ισχυρίζεται, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του, ότι η ΚΕΔΕ δεν παρουσίασε προτάσεις και θέσεις. 

Γνωρίζει καλά ότι και θέσεις του καταθέσαμε, αλλά και μελέτη.

Στα ψέματα Σκουρλέτη η Αυτοδιοίκηση απαντά με αλήθειες.

Θα ενημερώσουμε απευθείας τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τον ελληνικό λαό για το σχέδιο Σκουρλέτη να διαλύσει τους Δήμους, το κράτος, τις ζωές μας.

Επισυνάπτουμε τα κείμενα της ΚΕΔΕ που αποδεικνύουν τα ψέματα του κ. Σκουρλέτη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet