ΚΕΔΕ: Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού για τον Τουρισμό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού για τον Τουρισμό

Η προώθηση και ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της χώρας με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι στις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, όπως διατυπώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην πρώτη της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και ο αντιπρόεδρος Κλέανθης Κοτσακιαχίδης, δήμαρχος Ηρακλειάς Σερρών, αφού παρουσίασαν τη σημερινή κατάσταση και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης, οριοθέτησαν μετά από διαλογική συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής, τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η ΚΕΔΕ για την τουριστική ανάπτυξη.

Οι δράσεις είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι εξής:

  • Προώθηση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
  • Τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο σε όλη την Ελλάδα (θερινό και χειμερινό τουρισμό).
  • Επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου έτσι ώστε να είναι βιώσιμες οι τουριστικές επιχειρήσεις.
  • Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τον τουρισμό για το 2014-2019 με πολιτική marketing mix (εκδηλώσεις, επαφές B2B, στοχευμένες δράσεις με δημοσιογράφους, εκθέσεις τουρισμού κ.ά.) για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουρισμού.
  • Προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
  • Συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού (ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κ.ά.).
  • Σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα (τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, γαστρονομία, αγροτουρισμό κ.ά.).
  • Ανάδειξη όλων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας (πολιτισμό, αρχαιολογία κ.ά.).
  • Δημιουργία ιστοσελίδας ειδικά διαμορφωμένης για την ανάδειξη του τουρισμού.
  • Εναλλαγή τουριστικής στρατηγικής ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής της χώρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου εξέφρασε την ανάγκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της χώρας». Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη με τους θεσμικούς φορείς του Τουρισμού την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της HORECA, όπου διατυπώθηκαν οι θέσεις τους αλλά και με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στα γραφεία τους.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και τρόπου εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να στηρίξει προς αυτή την κατεύθυνση». Η δημιουργία μίας ξεχωριστής επιτροπής για την Τουριστική Ανάπτυξη για πρώτη φορά αποδεικνύει, αναφέρεται, τη βαρύτητα που δίνει σε αυτόν τον τομέα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Δήμων Ελλάδος, Μάρκος Δανάς όπου παρουσίασε τις δυνατότητες ανάδειξης του ιαματικού τουρισμού και δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων για τη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet