Κινητοποιήσεις σωτηρίας του «Αμ. Φλέμιγκ»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Κινητοποιήσεις σωτηρίας του «Αμ. Φλέμιγκ»

Σε κινητοποιήσεις προβαίνουν τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμιγκ» προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο του «Αμαλία Φλέμιγκ» και την υποβάθμιση του «Σισμανογλείου».

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο «Σισμανόγλειο», ενώ την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου καλούν όλους τους φορείς του Βορειοανατολικού άξονα της Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους και δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα, επιτροπές πολιτών, όλες τις συλλογικότητες και κάθε πολίτη σε συγκέντρωση -ενημέρωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ».

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» & «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ ‐ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ 
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/10/14 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ‐ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/14 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμιγκ», εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτό το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή με αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ», καθορίζοντας μάλιστα συγκεκριμένες οδηγίες και χρονοδιάγραμμα (απόφαση υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτου). 

Με πρόσχημα το νοικοκύρεμα και επικαλούμενοι υποκριτικά διάφορες δικαιολογίες, όπως η υποχρέωση καταβολής ενοικίου για το κεντρικό κτίριο του «Φλέμιγκ» -ξεχνώντας, τάχα, πως τα χρήματα από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Παιδείας καταλήγουν πίσω στον κρατικό κορβανά- κλείνουν το Νοσοκομείο! 

Θυσιάζουν τα πάντα στον βωμό του κέρδους. Σχεδιάζουν συγχώνευση (κατάργηση δηλαδή) κλινικών, Αιμοδοσίας, Μονάδας Νεφρού, κ.λπ. στο ήδη κορεσμένο «Σισμανόγλειο» ενώ στην πολύ μικρότερη πτέρυγα «Μπόμπολα» μεταφέρουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του «Σισμανογλείου», κάποια (;) ιατρεία του ΠΕΔΥ και μερικά κρεβάτια νοσηλείας. Προωθούν με συνοπτικές διαδικασίες νέο οργανισμό που εκτός από τις δομές θα καταργήσει και τις οργανικές θέσεις του προσωπικού. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το «Φλέμιγκ» είναι επιλεγμένο ως κέντρο υποδοχής πιθανών κρουσμάτων ΕΜΠΟΛΑ!

Ο λαός, όχι μόνο της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και ευρύτερα, στερήθηκε, μόνο τα τελευταία χρόνια, ένα ολόκληρο Νοσοκομείο («Παπαδημητρίου»), ενώ από το «Αμαλία Φλέμιγκ» απόμειναν σχεδόν οι μισές υπηρεσίες που παρείχε και αυτές με ελάχιστο προσωπικό. Το «Σισμανόγλειο», με λιγοστά μέσα και δυναμικό, με ράντζα στην εφημερία, με ατέλειωτες ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας για τους ασθενείς, αναγκάζεται να σηκώσει το βάρος των αναγκών, ουσιαστικά της μισής Αττικής και την ίδια ώρα οι ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη (απογευματινά ιατρεία, χειρουργία, κ.λπ.). 

Το «Αμαλία Φλέμιγκ» είναι το μόνο από την ομάδα των Νοσοκομείων που είχε σχεδιάσει να κλείσει η συγκυβέρνηση που στέκει ακόμα στα πόδια του. Χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων συνεχίζει να εξυπηρετεί και να νοσηλεύει εκατοντάδες πολίτες κάθε μήνα. 

Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκουν είναι η κατάργηση ενός ακόμα νοσοκομείου. Με την υλοποίηση του «σχεδίου» χαρίζουν εκτάσεις – φιλέτα στους «επενδυτές» κερδοσκόπους.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στην πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων. 

Καλούμε:  

  • Τους εργαζόμενους των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Φλέμιγκ» σε Συνέλευση την Πέμπτη 30/10/14, στις  11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του «Σισμανογλείου». 
  • Όλους  τους  μαζικούς  φορείς  του  Βορειοανατολικού  άξονα  της  Αττικής,  την  Περιφέρεια  Αττικής, τους Δήμους και δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα, επιτροπές  πολιτών, όλες τις συλλογικότητες και κάθε  πολίτη  ξεχωριστά  σε  συγκέντρωση  –ενημέρωση την Παρασκευή 1/11, στη 1:00 μ.μ.  στο  αμφιθέατρο  του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ». 

Φίλοι και φίλες,  

Τα Νοσοκομεία της περιοχής μας κλείνουν και η υγεία θα αφορά μόνος αυτούς που έχουν χρήματα να πληρώσουν. Να τους σταματήσουμε και να απαντήσουμε: 

  • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.
  • Κανένα νοσοκομείο κλειστό.
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου. 
  • Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet