Κοινές δράσεις σε επίπεδο Τ.Α. συζητούν ΚΕΔΕ, ΙΣΑ & Συλλόγος Φυσιοθεραπευτών
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Κοινές δράσεις σε επίπεδο Τ.Α. συζητούν ΚΕΔΕ, ΙΣΑ & Συλλόγος Φυσιοθεραπευτών

Την ανάληψη κοινής πολιτικής σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα αλλά σε ζητήματα που άπτονται του κλάδου, συζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, με την αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (ΠΣΦ) με την ευκαιρία της συνάντησης γνωριμίας που πραγματοποίησαν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Πέτρου Λυμπερίδη, του Α΄ αντιπροέδρου Σπύρου Ρουμελιώτη και του Β΄ αντιπροέδρου Ιωάννη Μαρμαρά, εξετάστηκε η ανάπτυξη συντονισμένων ενεργειών μεταξύ ΙΣΑ και ΠΣΦ σε ζητήματα που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την επικείμενη υποβάθμιση της υπηρεσίας του ΠΕΔΥ Κεντρικής Αθήνας για την παροχή κατ΄ οίκον φυσιοθεραπείας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, διατύπωσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη διαφωνία του και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά, αντίθετα, να γίνει προσπάθεια να επεκταθεί και σε ανασφάλιστους πολίτες.

Μιλώντας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ΚΕΔΕ αναφορικά με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τον ιαματικό τουρισμό αλλά και για το αίτημα του Συλλόγου για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων της ειδικότητας των φυσιοθεραπευτών από τους δήμους, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι η αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΕ θα εξετάσει τα αιτήματα και ο συντονισμός των πρωτοβουλιών θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet