Κ. Μπακογιάννης: Να κόψουμε τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει την Αυτοδιοίκηση με το στάσιμο και μίζερο κράτος
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Κ. Μπακογιάννης: Να κόψουμε τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει την Αυτοδιοίκηση με το στάσιμο και μίζερο κράτος

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αθηναίων.

Ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, με σύνθημα «Ξεκινάμε μαζί, για να φέρουμε τα Κάτω Πάνω», θα παρουσιάσει στις 5 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση στην Peiraios 117 Academy, στο Γκάζι, την υποψηφιότητά του. «Ξεκινάμε μαζί για να σηκωθούμε ψηλότερα», «ξεκινάμε μαζί γιατί η Αθήνα μας ανήκει», είναι ορισμένα από τα συνθήματα της καμπάνιας του Κώστα Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπακογιάννης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε άρθρο του χθες στη «Νέα Σελίδα» τονίζει ότι «τους επόμενους μήνες καλούμαστε να αποφασίσουμε αν το όραμα μιας χώρας για πρόοδο και ανάπτυξη θα περνά από τη γειτονιά, τον δήμο και την περιφέρεια ή θα το ακούμε να περιγράφεται και να μην υλοποιείται στις ομιλίες των εκάστοτε υπουργών».

Αναφέροντας ως μείζον ζήτημα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το άνοιγμα της συζήτησης για τη λειτουργία και τους στόχους της, θέτει το ερώτημα: «Θα αποκτήσουμε το θάρρος να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με το στάσιμο και μίζερο κράτος;».

Βασιζόμενος στην εμπειρία του ως δημάρχου και περιφερειάρχη, ο κ. Μπακογιάννης κάνει λόγο για «άρρωστη σχέση μεταξύ αυτοδιοίκησης και κράτους». «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το κεντρικό κράτος είναι αυτό που υποβαθμίζει και βάζει σε δεύτερη μοίρα την τύχη της πόλης, του δήμου και της περιφέρειας, άρα των πολιτών. Αυτό θα γίνει και πάλι, αν συμπέσουν οι εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το ζητούμενο είναι να γίνει το πρώτο βήμα. Να συζητήσουμε ανοιχτά, να κάνουμε διάλογο για τα δομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ενισχύσουμε έναν θεσμό με τεράστιες δυνατότητες που μέχρι σήμερα πολλοί τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τα κομματικά τους συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Πέρα και πάνω όμως από τις πολιτικές καταβολές και τις πεποιθήσεις όλων μας βρίσκονται τα προβλήματα, που δεν έχουν κομματική σημαία. Θέλουν ανθρωπιά, τεχνογνωσία και ταχύτητα. Χρειάζονται λύσεις από τους ανθρώπους που τα βλέπουν και τα ζουν, από κάτω προς τα πάνω» καταλήγει στο άρθρο του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet