Λίγες οι αιτήσεις στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Λίγες οι αιτήσεις στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία ο αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018 εμφανίζεται μειωμένος.

Τα μηνύματα από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν θέσεων σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία, είναι ανησυχητικά, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, λίγες μέρες πριν τη λήξη (Παρασκευή 9/6/2017)  της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων των μητέρων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν υποβληθεί κατά πολύ λιγότερες αιτήσεις από τον εκτιμώμενο αριθμό θέσεων.

Με πρόσφατη δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε ότι φέτος αναμένεται να εξυπηρετηθούν 140.000 έως 150.000 παιδιά.

«Η Αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στηρίζει το πρόγραμμα της Εναρμόνισης και συνεχώς προτείνει λύσεις για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετούνται. Είναι προφανές ότι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, την  Παρασκευή 9/6/2017, δεν θα υποβληθεί ο προσδοκώμενος αριθμός αιτήσεων.

»Η ΚΕΔΕ ζητεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου κανένα παιδί, που η οικογένειά του πληροί τις προϋποθέσεις, να μην μείνει  εκτός του προγράμματος», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα  με εκτιμήσεις, ο μειωμένος αριθμός αιτήσεων οφείλεται στην αδυναμία εξασφάλισης από τους ενδιαφερόμενος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet