Μεγάλη ανταπόκριση κόσμου σε εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για τις δράσεις του
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη ανταπόκριση κόσμου σε εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για τις δράσεις του

«Η Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό και να αναδείξει το κοινωνικό πρόσημο στην αναπτυξιακή διαδικασία» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος διοργάνωσε εκδήλωση, με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, με στόχο την εκλαΐκευση των δράσεων που αναπτύσσει, αλλά και για να τιμήσει προσωπικότητες που με την προσφορά τους συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Στην εκδήλωση αυτή ανταποκρίθηκαν μαζικά θεσμικοί παράγοντες και πολίτες, οι οποίοι και κατέκλεισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, διαδηλώνοντας, όπως σημειώνετα σε ανακοίνωση του Δήμου, το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Τραγάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα και Ελένη Σταματάκη, η κα Καραγιάννη εκπροσωπώντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κορυδαλλού, Θοδωρής Μερεντίτης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Ειρήνη Βαλλιανάτου, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Τάσος Νεράντζης, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη Νίκος Άννινος, ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Ανδρέας Λεωτσάκος, ο αντιδήμαρχος Περιστερίου Τάσος Θεοδωράκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ανδρέας Καπιτσίνος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένης Σταματάτος, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του ΠΕΣΥΔΑΠ, Δημήτρης Τσατσαμπάς, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ Σάββας Σαββίδης, Ιωάννης Γκολφινόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος, Μαρία Ναβροζίδου, Τριανταφυλλιά Χαριτοπούλου, Γιάννης Παντελεάκης, Μιχάλης Ευθυμιάδης, Γιώργος Γκόγκος, Μαρία Τσέλιου, Γιώργος Φελλάς, Νίκος Παναγόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Καρνάκης Βασίλης, οι πρώην υπουργοί Γρηγόρης Νιώτης και Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην νομάρχης Χρήστος Φωτίου, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Στέφανος Χρήστου και Δημήτρης Κατσικάρης, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης, ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, ο διοικητής Ασφάλειας Πειραιά, Κώστας Κουτσιβίτης, ο διοικητής Ασφάλειας Κορυδαλλού, Γιώργος Αμεντάς, ο διοικητής του Τ.Α. Κορυδαλλού, Βασίλης Μουντζούρης, ο πρόεδρος της Παμπειραικής Ένωσης Πολυτέκνων, Γιάννης Πάχος, ο γενικός γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γιώργος Κατσαντώνης, ο σύμβουλος Επικοινωνίας του ΠΕΣΥΔΑΠ, Παύλος Γερακάρης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της κεντρικής διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους δημάρχους των Δήμων – μελών και ιδιαίτερα τον δήμαρχο του Δήμου – έδρας του Συνδέσμου, Σταύρο Κασιμάτη, για την αμέριστη στήριξή του στον Σύνδεσμο. Με την εισήγησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, σημειώνοντας ότι «η παραγωγή έργου σε σχέση με τους περιορισμένους του πόρους και τον μικρό αριθμό των εργαζομένων που έχει στη διάθεσή του, και είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που αξιοποιείται η επιστημονική κατάρτιση και η εμπειρία των πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του». Μάλιστα, εστίασε στις δράσεις που αναπτύσσονται στο Όρος Αιγάλεω και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις καταστροφές υποδομών (λεηλασία υδατοδεξαμενών κεντροβαρικής σημασίας για την επιχειρησιακή δράση της Πυροσβεστικής), στις κλοπές, στην παράνομη βόσκηση, στην αυθαίρετη δόμηση, στις απορρίψεις κάθε είδους αποβλήτων (στον πυρήνα και στις παρυφές του βουνού) και στην ανεπαρκή παρουσία των κρατικών Αρχών. Απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, τόνισε την ανάγκη συνυπολογισμού αυτών των ιδιαιτεροτήτων στην κατανομή των πόρων για δράσεις πυροπροστασίας, που μόνο οι Σύνδεσμοι Δήμων μπορούν αποτελεσματικά να αναπτύξουν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία απονομής βραβείων. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει για την προσφορά τους ορισμένους συνεργάτες, αναγνωρίζοντας δημόσια ότι η μέχρι τώρα δράση τους συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν:

  • Ο Μιχάλης Κυριακίδης, πρώην γ.γ. της τότε Περιφέρειας Αττικής νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.
  • Ο Αντώνης Ανδριανόπουλος, διοικητής Α.Τ. Νίκαιας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.
  • Η Κατερίνα Χριστοφιλίδου, περιβαλλοντική συντάκτρια στον σταθμό ΣΚΑΪ και υπεύθυνη της εκπομπής ECO News, η οποία παρέλαβε το βραβείο της από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.
  • Η Μαρία Αναστασίου, μέλος του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Αδέσποτη Ελπίδα», η οποία παρέλαβε το βραβείο της από τον βουλευτή της Ν.Δ. και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννη Τραγάκη.
  • Ο Παντελής Καστρινάκης, πρόεδρος Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΕΣΥΔΑΠ, «η εκδήλωση έκλεισε με μια υπόσχεση. Την από κοινού συνεργασία όλων των παρεβρισκόμενων, αποσκοπώντας στη διατήρηση του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον και του εθελοντισμού σε υψηλά επίπεδα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet