Με Ευρωπαίους αξιωματούχους συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Με Ευρωπαίους αξιωματούχους συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Γ. Πατούλης

Ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και επικαιρότητας με επίκεντρο τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην πατρίδα μας, εξετάστηκαν στις επαφές του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη, με Ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλαίσιο μετάβασής του στις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με την πρέσβη, μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, την οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ, ενώ συζήτησαν και για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, μεταξύ των οποίων και για τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ στην προσπάθεια για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Επιτροπής των Περιφερειών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα της Επιτροπής Περιφερειών Jiri Burianek, σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την περίοδο 2014-2020. Ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην αναγκαιότητα να αναπτυχθούν προγράμματα σχεδιασμένα στις ανάγκες των ελληνικών νησιωτικών και ορεινών δήμων με ειδική υγειονομική μέριμνα ώστε ισότιμα οι πληθυσμοί στις περιοχές αυτές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας».

Ο γενικός γραμματέας των Περιφερειών κ. Burianek, έκανε ιδιαίτερη επισήμανση στο νέο πακέτο Γιούνκερ, με το οποίο, όπως αναφέρεται, «μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας με την ΚΕΔΕ μπορεί να προκύψουν οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσκάλεσε τον κ. Burianek να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στα γραφεία της Επιτροπής Περιφερειών ο κ. Πατούλης, είχε επαφές, επίσης, με εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων, με τον εκπρόσωπο – συντονιστή του κόμματος των Φιλελευθέρων Abdoul Diallo και τον συντονιστή στην πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Endrik Marfia.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε, επίσης, με την ευρωβουλευτή της Σουηδίας Anna Hedh, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωκοινοβουλίου και την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής για την Ισότητα και αντιδήμαρχο Στοκχόλμης Ewa Samuelsson. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Ισότητας ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν ο ρόλος και η δράση της Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κλείνοντας τις επαφές του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον επίτροπο Περιβάλλοντος Karmenu Vella, με τον οποίον συζήτησε ζητήματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων και περιορισμού των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέσα από καινοτόμα προγράμματα. Συν τοις άλλοις εξετάστηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων στην Ελλάδα με σύγχρονες πρακτικές όπως είναι η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση, που θα εφαρμοστούν μέσα από οργανωμένες πολιτικές όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού θα έχει πρωτεύοντα ρόλο».

Στις επαφές του στις Βρυξέλλες τον κ. Πατούλη συνόδεψαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών Δημήτρης Καλογερόπουλος και η υπεύθυνη του γραφείου της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες Κατερίνα Καράβολα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet