Με τη συμμετοχή εθελοντών πραγματοποιήθηκε το 1ο πότισμα του ΣΠΑΠ στην αναδασωμένη περιοχή της Νταού Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Με τη συμμετοχή εθελοντών πραγματοποιήθηκε το 1ο πότισμα του ΣΠΑΠ στην αναδασωμένη περιοχή της Νταού Πεντέλης

Με τη συμμετοχή εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ολοκληρώθηκε το 1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2019 από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στις περιοχές που αναδασώθηκαν τον περασμένο χειμώνα, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Τη δράση συντόνισε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τον Δήμο Κηφισιάς και οχήματα και βυτιοφόρα του ΣΠΑΠ.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. 

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, η προσέλευση των εθελοντών και όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στο σημερινό κάλεσμα για δράση ποτίσματος, εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.  Παρά την κατάσταση ετοιμότητας στην οποία βρισκόμαστε εξ αιτίας της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, ξεκινήσαμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, στην προσπάθεια μας να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε το χειμώνα, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά. Με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς, του Δασαρχείου Πεντέλης, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τη συμμετοχή των εθελοντών του ΣΠΑΠ, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις.

»Τα ποτίσματα είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι Δήμοι – μέλη μας για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.

»Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ, Γιάννη Σπανολιό, και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΧΤΥΠΟΣ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΘΕΣΗ και Vrilissia News. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet