Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τόσο του ίδιου όσο και του νέου προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κωνσταντίνου Αγοραστού.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Γ. Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπειτα από κάλεσμα του κ. πρωθυπουργού τον επισκεφθήκαμε μαζί με τον κ. Αγοραστό στο γραφείο του, κι αφού μας μετέφερε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των νέων μας καθηκόντων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά μου επισήμανα πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας. Άλλωστε ο θεσμός μας είναι αυτός που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και με τις πολιτικές μας δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας, της βελτίωσης των υποδομών, κ.λπ.

Ο πρωθυπουργός, αφού με συνεχάρη για την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο μας, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ, η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.

Μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό και το περιεχόμενο της συζήτησής μας, αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet