Με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγ. Αποστόλου και τον διευθυντή γραφείου του υπουργού, Ν. Βάγια, είχε την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Ένωσης Γ. Πατούλη, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Δ. Τζιαχρήστα και Α. Κανταρά και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκη και Γ. Αποστολόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επείγοντα προβλήματα που αφορούν στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, ζητήθηκε να αυξηθούν οι επιλέξιμες εκτάσεις – βοσκότοποι  και να δοθεί τέλος στα προβλήματα των πληρωμών των οφειλομένων για τα έτη 2013 – 2014 στους γεωκτηνοτρόφους. Ακόμη να στηριχθεί η τευτλοκαλλιέργεια, να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές για το υπόλοιπο 40% της παραγωγής του 2014, να αποδοθούν οι αποζημιώσεις για τους αδιάθετους 20 χιλιάδες τόνους παραγωγής και να ανακοινωθούν σύντομα τα σχέδια του υπουργείου τόσο για την τευτλοκαλλιέργεια όσο και για την τιμολογιακή πολιτική.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζητήθηκε να δοθεί παράταση για την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων πλέον της 12/3/2015, καθώς και να πληρωθούν άμεσα οι βιοκαλλιεργητές για τα έτη 2013-2014.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ενημερώθηκε για την πολιτική του υπουργείου σε ότι αφορά στη φορολόγηση των αγροτών, τη νέα ΚΑΠ – Πολλαπλή συμμόρφωση – Πρασίνισμα και το αγροτικό πετρέλαιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου δεσμεύτηκε, όπως αναφέρεται, ότι «είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου να εξετάσει όλα τα παραπάνω θέματα, ενώ ειδικά για την παράταση των αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων τόνισε ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση δήλωσε, όπως αναφέρεται, ότι «Η σημερινή μας συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη, με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο την τόνωση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. Άλλωστε πρόκειται για έναν τομέα που στηρίζει όχι μόνο την τοπική αλλά συνολικά την οικονομία της χώρας. Με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας, αλλά και με τη συνεργασία μας με τον αγροτικό κόσμο της χώρας επιδιώκουμε στις σημερινές δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όχι απλά να στηρίξουμε την αγροτική ανάπτυξη αλλά και να συμβάλλουμε ώστε να καταστεί ένας από τους βασικούς  πυλώνες της οικονομίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet