Με τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Με τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργου Πατούλη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης Markku Markkula για την κατάθεση του αιτήματος παράτασης του ΕΣΠΑ, συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 οι επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση και με τον Nicolas Schmit, υπουργό Εργασίας, Απασχόλησης, Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Λουξεμβούργου. Το Λουξεμβούργο είναι η προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, οι δράσεις που έχουν αναληφθεί από την ελληνική αυτοδιοίκηση σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω μεταναστευτικών ροών, καθώς η ανάγκη ανάπτυξης δράσεων για την απασχόληση.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ Γ. Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα συνεχίσει περαιτέρω τις διεργασίες και τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου το επόμενο διάστημα να γνωστοποιηθούν πανευρωπαϊκά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, σε θέματα που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, στους τρόπους αντιμετώπισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής συνοχής καθώς και στην ανάγκη κατάρτισης αναπτυξιακών προγραμμάτων που μπορούν να δώσουν απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet