Μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως

Την πρωτοβουλία να ζητήσει παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου ανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να υπάρξει «άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Πεδίου του Άρεως και διασφάλιση της επισκεψιμότητάς του».

Στην αναφορά – καταγγελία, που κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο άλσος, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γ. Πατούλης, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αλλά και ως πολίτης, έχει κληθεί επανειλημμένως από φορείς και κατοίκους της περιοχής του Πεδίου του Άρεως και μετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Όπως προκύπτει και από τα συνημμένα έγγραφα που κατατέθηκαν μαζί με την καταγγελία, για μεγάλο χρονικό διάστημα που παρατείνεται μέχρι και σήμερα, το άλσος έχει αφεθεί σε πλήρη εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια και από του Γκύζη μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, να στερούνται του αγαθού της επίσκεψής τους στο άλσος, το οποίο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο άλσος

Στην καταγγελία γίνονται οι συγκεκριμένες αναφορές και περιγραφές για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή:

«Το πάρκο είναι κατά τις νυχτερινές ώρες κατασκότεινο, τα φυτά του δεν ποτίζονται, το πράσινο έχει καταστραφεί και αποτελεί εστία μόλυνσης. Οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες, δίπλα σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας. Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο Ροδώνας δεν λειτουργούν. Το ανακαινισμένο κτήριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του άλσους δεν λειτουργούν. Η κατάσταση του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της οδού Μαυρομματαίων αποτελεί γκέτο, ένα σκηνικό τρόμου. Βρίσκεται παραδομένο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών, με εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το Λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια της ημέρας κατασκηνώνουν μέσα στα παρτέρια του πάρκου, ενώ τη νύχτα βγαίνουν στο Green Park, ανάβουν φωτιές, κραυγάζουν, μαχαιρώνονται και προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Η ηρωίνη των φτωχών (sisa) μεταμορφώνει ήρεμους νέους σε θηρία. Για τη βοήθεια αυτών των ατόμων δεν δραστηριοποιείται στον χώρο κάποια κοινωνική υπηρεσία. Αντίθετα, ένα σύστημα σεξουαλικής εκμετάλλευσής τους διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Σημειωτέον ότι ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις και ευάλωτες ομάδες».

Η αδιαφορία της Πολιτείας και της Περιφέρειας

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «ακόμα και σήμερα συνεχίζεται η γκετοποίηση του Πεδίου του Άρεως και δυστυχώς η Πολιτεία και η Περιφέρεια δεν έχουν προβεί στο παραμικρό ώστε να παρέμβουν και να παρουσιάσουν άμεσα ένα σχετικό σχέδιο αποκατάστασής του». Ο Γ. Πατούλης, αφού αναφέρεται σε μια σειρά από παρεμβάσεις του, υπογραμμίζει ότι παρά τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει, τόσο από τον ίδιο, όσο και από κοινωνικούς φορείς της περιοχής, «δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση παραμένει ίδια».

Το αίτημα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ολοκληρώνοντας την αναφορά του, ζητεί την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να διασφαλιστεί η επισκεψιμότητα και η ασφάλεια στον χώρο.

«Κατόπιν αυτού παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας την ανωτέρω θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, την ανασφάλεια που δημιουργεί στους περιοίκους η εξάπλωση στον ευρύτερο χώρο της εγκληματικότητας και της ανομίας και ασκήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας τις δέουσες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (Υπουργείο Δημόσιας Τάξης) και τις Περιφέρειας Αττικής ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του και διασφάλιση της επισκεψιμότητάς του από τους πολίτες και την αποτροπή κάθε παράνομης και εγκληματικής δράσης που λαμβάνει χώρα στον χώρο», σημειώνει σχετικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet