Μονιμοποίηση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Μονιμοποίηση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά η ΚΕΔΕ

Τη συμπαράσταση του στην πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διεκδικώντας την οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό, εξέφρασε με σημερινή του απόφαση του Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επικαλούμενος και σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στα συνέδρια της Ένωσης, υπογράμμισε ότι «η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού τάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα και στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους».

Ειδικότερα επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ ότι «απαιτείται η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και η συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος προσωπικού προκειμένου να είναι εφικτή η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται κατ΄ οίκον βοήθεια και ιατροκοινωνική φροντίδα, αλλά και η οριστική τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης των εργαζομένων ο κ. Πατούλης πρότεινε να προχωρήσουν οι Δήμοι σε στάσεις εργασίας, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του προγράμματος σημειώνοντας ότι «ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιτελεί κοινωνικό έργο, καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας».

«Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Η ΚΕΔΕ εμμένει στη σταθερή θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να τιναχθούν στον αέρα οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet