Μ. Γραφάκος και Κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησαν ομιλία στη Ν. Χαλκηδόνα
Αυτοδιοίκηση

Μ. Γραφάκος και Κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησαν ομιλία στη Ν. Χαλκηδόνα

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από πολίτες στη Νέα Χαλκηδόνα, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος την Τρίτη 16 Απριλίου με θέμα «Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», όπου και ανέλυσε με ποιους τρόπους η χώρα μας θα προσελκύσει νέες επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και πώς με τη μείωση του ρόλου, της παρέμβασης και του κόστους του κράτους, θα οδηγηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε αρχικά στο γιατί συμμετέχει ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι «πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει προς το καλύτερο και εκείνος να συμβάλλει, βοηθώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτήν την προσπάθεια». Στάθηκε στην εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή του στα κοινά και τη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι «οι αυτοδιοικητικοί έχουν έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με τους πολίτες, χτισμένο πάνω σε ειλικρινείς και ανθρώπινες σχέσεις, ένα κώδικα, που έχει ανάγκη σήμερα το Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια ανέλυσε το πώς φθάσαμε εδώ λέγοντας ότι η χώρα χρεοκόπησε για τέσσερις βασικούς λόγους: α) τεράστια ελλείμματα στο ισοζύγιο των συναλλαγών με το εξωτερικό, ως αποτέλεσμα της πτώσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, β) υπέρμετρα διευρυμένος δημόσιος τομέας συντηρούμενος ως επί το πλείστον με δανεικά, γ) κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και δ) σημαντική πτώση των επενδύσεων.

Για να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση και να αυξηθεί ο εθνικός μας πλούτος, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι: «Απαιτείται να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό, να αυξήσουμε τις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών προς το εξωτερικό και να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό. Παράλληλα απαιτείται συμμάζεμα των ελλειμμάτων στο Δημόσιο με αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό του Κράτους».

Κλείνοντας, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι: «Η Ελλάδα μπορεί να πάει και πάλι μπροστά υπό όρους, με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα δέσει οριστικά τη χώρα στο άρμα της Ευρώπης, η οποία θα αποτελέσει θεσμική ασπίδα και οικονομική ομπρέλα για τη χώρα μας»

Ακολούθως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, παίρνοντας τον λόγο εξήρε την υπεύθυνη και σταθερή πορεία του Μανώλη Γραφάκου και αναφέρθηκε στη βοήθειά του για την προετοιμασία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι: «Ήδη είναι έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, όπως το νομοσχέδιο για την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, τα φορολογικά και αρκετά ακόμη. Τα νομοσχέδια αυτά θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια εφαρμογής ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που θα έχει στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η χώρα να υιοθετήσει καλές ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές που πέτυχαν αλλού, να αλλάξει νοοτροπία και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ως μία κανονική χώρα του πυρήνα της Ευρώπης».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «υπάρχει η δυναμική, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, υπάρχει η βούληση να αξιοποιήσει η χώρα μας τις ευκαιρίες που παγκοσμίως ανοίγονται, προκειμένου να πάψει να σέρνεται σε ύφεση και κρίση, και απαλλαγμένη από το λαϊκισμό, να εφαρμόσει πιστά σύγχρονες πολιτικές για τη νέα γενιά, για τους νέους ανθρώπους».

Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο του Κωστή Χατζηδάκη και του Μανώλη Γραφάκου με τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet