Νέα καταγγελία υποβάθμισης του «Αμ. Φλέμιγκ» από το Σωματείο Εργαζομένων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Νέα καταγγελία υποβάθμισης του «Αμ. Φλέμιγκ» από το Σωματείο Εργαζομένων

Νέα προσπάθεια υποβάθμισης και κλεισίματος του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς δρομολογείται η μετακίνηση ενός χειρουργού σε άλλο νοσοκομείο.

Το Σωματείο αντιτίθεται στην υποβάθμιση του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου και δηλώνει ότι εργαζόμενοι και πολίτες θα υπερασπιστούν το Νοσοκομείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης για τη μετακίνηση χειρουργού ιατρού από το Νοσοκομείο. Να εγκαταλειφθεί κάθε σχεδιασμός που υπάρχει και για άλλες μετακινήσεις χειρουργών, που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο του τμήματος. 
  • Καταγγέλλουμε τη νέα απόπειρα υποβάθμισης και κλεισίματος του «Αμαλία Φλέμιγκ».
  • Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση υπηρεσιακών παραγόντων και του διοικητικού μηχανισμού των ενοποιημένων Νοσοκομείων προκειμένου να νομιμοποιηθούν αποφάσεις που διαλύουν και αποδομούν το Αμ. Φλέμιγκ.

Εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμιγκ»,  όπως και οι συνάδελφοι μας σε «Σισμανόγλειο» και «Παίδων Πεντέλης» δίνουμε μαζί με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αγώνα επιβίωσης των Νοσοκομείων μας. Κάθε μέρα που περνάει η ήδη άσχημη κατάσταση στη Δημόσια Υγεία επιδεινώνεται. Μαζί καταρρέουν και τα Νοσοκομεία μας. Το δικαίωμα του λαού να μην πεθαίνει στον δρόμο στραγγαλίζεται, το δημόσιο αγαθό της περίθαλψης εμπορεύονται όλο και περισσότεροι  δουλέμποροι – εργολάβοι καθώς οι δημόσιες δομές κλείνουν. Η έλλειψη προσωπικού όχι μόνο εξουθενώνει τους λιγοστούς που έχουν απομείνει αλλά δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή των αρρώστων.

Το «Αμαλία Φλέμιγκ» που με την περιβόητη διαθεσιμότητα έχασε 300 εργαζόμενους, μια ολόκληρη πτέρυγα, πολύτιμα τμήματα και κλινικές, ορισμένα μοναδικά στην τεράστια περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, και  τα μισά κρεβάτια νοσηλείας, παραμένει σήμερα ανοιχτό και λειτουργεί. Είναι δε το μόνο από τα δεκάδες νοσοκομεία  που σε πείσμα της τρόικα  («θεσμοί» σήμερα) και της προηγούμενης  συγκυβέρνησης, δεν έβαλε λουκέτο και συνεχίζει να παρέχει περίθαλψη σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα. Χρειάστηκε διαδοχική αλλαγή διοικήσεων, καθώς επανειλημμένα αποτύγχαναν χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων να ολοκληρώσουν την «εργολαβία» του κλεισίματος του Φλέμιγκ.

Σήμερα, παραμένει η τρίτη στη σειρά,  διοίκηση που επιμένει με προκλητικές και επαίσχυντες μεθοδεύσεις να ξεπεράσει εμπόδια και αντιδράσεις, να προκαλέσει κατάρρευση, να οδηγήσει στην απαξίωση και το κλείσιμο. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιείται κάθε μέσο: αυταρχισμός, παρελκυστική τακτική, τακτοποιήσεις υμετέρων, κακοδιοίκηση και προσπάθεια δημιουργίας συνενόχων στην ιεραρχία.

Τελευταίο «χτύπημα» η απόφαση για την αποδυνάμωση του Χειρουργικού Τομέα του Αμ. Φλέμιγκ. Πρόκειται για επανεκκίνηση παλαιότερου σχεδίου για κατάργηση ολόκληρου του Χειρουργικού Τομέα και το συνακόλουθο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η μετακίνηση ενός (προς το παρόν) χειρουργού, από τους ελάχιστους που απόμειναν, είναι η αρχή μιας σειράς μετακινήσεων που θα περιλαμβάνει αναισθησιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιδιώκουν δόλια και δίνοντας την εντύπωση ότι τηρείται η υπηρεσιακή οδός να κλείσουν έναν τομέα που εφημερεύει κανονικά κάθε 4 ημέρες, που μέσα σε τραγικές  τις συνθήκες το 2014 έχει χειρουργήσει πάνω από 700 συνανθρώπους μας και νοσηλεύσει πολλούς περισσότερους.

Στο ίδιο πλαίσιο αποδυνάμωσης, απαξίωσης και δημιουργίας εμποδίων στη λειτουργία τους κινείται η διοίκηση και αντιμετωπίζει όλες τις υπηρεσίες του Αμ. Φλέμιγκ. Στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, στην Τεχνική Υπηρεσία, στον εργαστηριακό τομέα, στις υπηρεσίες τροφοδοσίας, παντού!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο στραγγαλισμός είναι στοχευμένος και γίνεται πάνω και πέρα από τη γενικότερη ασφυκτική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες  που απευθύνεται στα νοσοκομεία μας την ώρα της ανάγκης, ξέρουμε πολύ καλά πως χωρίς χρηματοδότηση, ενίσχυση σε προσωπικό, με «κόλπα» δεν γίνεται «διαχείριση» της κρίσης. Πόσο μάλλον όταν στόχος της διοίκησης δεν είναι η βελτίωση της κατάστασης, αλλά επιδιώκεται η με κάθε τρόπο υποβάθμιση, η αποψίλωση προσωπικού και εξοπλισμού, το πλιάτσικο, μέχρι το οριστικό κλείσιμο, ενός ακόμα ζωντανού Νοσοκομείου.

Για άλλη μια φορά, δεν έχουμε επιλογή! Μαζί με τον λαό της περιοχής δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Το υπερασπιστήκαμε την εποχή της διαθεσιμότητας, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα! Δεν κατάφεραν να το κλείσουν τότε, δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα! Η πολιτική ηγεσία, αν και γνωρίζει την κατάσταση, περιορίζεται σε δηλώσεις συμπάθειας ενώ  «νίπτει τας χείρας». Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης για τη μετακίνηση χειρουργού ιατρού από το Νοσοκομείο. Να εγκαταλειφθεί κάθε σχεδιασμός που υπάρχει και για άλλες μετακινήσεις χειρουργών, που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο του τμήματος.
  • Να ενισχυθεί άμεσα η παθολογική κλινική, ώστε να καταφέρει να συνεχίσει να εφημερεύει και να παρέχει περίθαλψη σε εκατοντάδες πολίτες. Να σταματήσει επιτέλους κάθε προσπάθεια απομείωσης του λιγοστού προσωπικού που οδηγεί στο κλείσιμο Τμημάτων και Κλινικών.
  • Την πλήρη αποκατάσταση του «Αμαλία Φλέμιγκ», την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών του που καταργήθηκαν. Δεν μπορεί να λειτουργήσει νοσοκομείο χωρίς Τεχνική Υπηρεσία, Νοσηλευτικό Προσωπικό, Φαρμακείο, Διοικητική Υπηρεσία, Υπηρεσία Διατροφής… 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                Ο γραμματέας

Δ. Περίχαρος        Μ. Μεταξάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet