Νέα κινητοποίηση ΠΟΕ-ΟΤΑ στους δήμους την Τετάρτη
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Νέα κινητοποίηση ΠΟΕ-ΟΤΑ στους δήμους την Τετάρτη

Κινητοποιήσεων συνέχεια από την ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία προκηρύσσει την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και να καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 12.00 της ίδιας ημέρας, από όπου και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, υπενθυμίζοντας ότι, με αφορμή της διαδικασία του επανελέγχου, βρίσκονται σε εξέλιξη καταλήψεις διαρκείας σε δύο δήμους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ΄έπεσε΄ προτού ολοκληρώσει την θητεία της».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στη δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί» με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «έπεσε» προτού ολοκληρώσει την θητεία της.

Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική, που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται «Διοικητική Μεταρρύθμιση», προκειμένου να «πέσει» το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

Θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία. Ήδη, στο Δήμο Ρεθύμνου, μόλις αντιλήφθηκαν τη στόχευση των Ελεγκτών-Επιθεωρητών, που δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια εξεύρεσης στοιχείων που θα «δικαιολογούσαν» την απόλυση εργαζομένων, αλλά και στον Δήμο Ασπροπύργου, που άρχισαν να έρχονται σε μερίδα εργαζομένων «μπιλιετάκια» των Ελεγκτών-Επιθεωρητών που τους καλούσαν να αποδείξουν το αυτονόητο δικαίωμα τους να εργάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη καταλήψεις διαρκείας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί!!!

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ – Λεωφ. Συγγρού 60).

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας.

Καλούμε επίσης όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να συμπαρασταθούν ενεργά, ενωτικά και με αλληλεγγύη αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στον αγώνα των συναδέλφων του Δήμου Ασπροπύργου που αγωνίζονται για το αυτονόητο, συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλέον δεν αγωνιζόμαστε ούτε για 5,00 ούτε για 10,00 ευρώ. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο προκειμένου να μην μας «κλέψουν» τη δουλειά, την ανάσα, την ίδια μας τη ζωή. Ας πιστέψουν ότι αν «μια χούφτα» αγωνιστριών καθαριστριών τους ταρακούνησε, ο αγώνας μεροκαματιάρηδων των 600,00 ευρώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους..!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 – ΑΠΟ ΤΙΣ 11:30 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 15-ΑΘΗΝΑ)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

           Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                         Γιάννης Τσούνης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet