“Ναυάγησαν” στην ΠΕΔΑ οι φιλοδοξίες Στεργίου
Αυτοδιοίκηση

“Ναυάγησαν” στην ΠΕΔΑ οι φιλοδοξίες Στεργίου

Δεν φαίνεται να έπεισε τους συναδέλφους του δημάρχους με τα στρατηγικά πλάνα του για την Αυτοδιοίκηση ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης κι έτσι οι πρώτοι προτίμησαν να πορευτούν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής με επικεφαλής τον αριστερό δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση.

Ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Αττικής, που πρόσκδεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία, λαμβάνοντας 14 ψήφους, έναντι 9 του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη (ο οποίος υποστηριζόταν από τη Ν.Δ.) και δύο “λευκών”.

Ο κ. Ηρ. Γκότσης στην τρίτη ψηφοφορία ψηφίστηκε από τους δημάρχους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ (από τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Σαράντη), όπως και από την ομάδα των ανεξάρτητων δημάρχων, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νικαίας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη.

Είχαν προηγηθεί δυο ψηφοφορίες, κατά τις οποίες έλαβαν 9 ψήφους ο κ. Στεργίου, 5 ψήφους ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, 5 ψήφους ο κ. Γκότσης και 4 ψήφους ο δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη- Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης. Στη συνέχεια αποσύρθηκαν καταρχήν ο κ. Σαράντης και στη συνέχεια ο κ. Ιωακειμίδης.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε το Σώμα για την εκλογή του και βεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί με όλους για το καλό της Αυτοδιοίκησης.

Θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα και δυο μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet