Νεκρός εργαζόμενος με 8μηνο πρόγραμμα στον Δήμο Ελευσίνας
Αυτοδιοίκηση

Νεκρός εργαζόμενος με 8μηνο πρόγραμμα στον Δήμο Ελευσίνας

Αυξάνεται η λίστα θανάτου στους Δήμους, καθώς σε αυτήν προστέθηκε ακόμη ένας νεκρός εργάτης στον Δήμο Ελευσίνας, όπως μας ενημερώνει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Αθηνιώτη Όμηρο, 66 χρονών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς εν ώρα εργασίας. Είχε προσληφθεί στον Δήμο Ελευσίνας τον Οκτώβριο, με το 8μηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ – κοινωφελούς εργασίας ως ωφελούμενος – και εργαζόταν για να ζήσει την οικογένεια του και για να συμπληρώσει τα ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί, όπως αναφέρει το Δίκτυο και προσθέτει:

«Εργαζόμενος σε μεγάλη ηλικία ο Όμηρος έδινε τη μάχη για το μεροκάματο και το ένσημο. Παρότι ήταν 66 χρονών κανένας ιατρός εργασίας δεν τον εξέτασε προληπτικά τους πέντε μήνες που εργαζόταν.

»Οι διάφοροι αρμόδιοι θα χύσουν για άλλη μια φορά κροκοδείλια δάκρυα και ας είναι αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν εφαρμόζονται, έστω τα ελάχιστα που προβλέπει η νομοθεσία, όπως προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, υποτιμώντας τη ζωή των εργαζομένων. Ας είναι αυτοί που αύξησαν τα όρια ηλικίας και επέβαλαν την εξοντωτική και απάνθρωπη αύξηση των ορίων ηλικίας και τη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια».

Και το δίκτυο απαιτεί:

  • «Να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του συναδέλφου. Να υπάρχουν γιατροί εργασίας στους χώρους δουλειάς. Να γίνεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος της υγείας όλων των εργαζομένων.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι θανάτου με μεροκάματα πείνας. Να μειωθεί το όριο ηλικίας για τη σύνταξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet