Νομοθετική πρωτοβουλία Τ. Θεοδωρικάκου για την 3Κ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Νομοθετική πρωτοβουλία Τ. Θεοδωρικάκου για την 3Κ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δέχθηκε αντιπροσωπεία της Διαδικτυακής Ομάδας «3Κ 2018 – Ενωμένοι Διοριστέοι».
Πρόκειται για επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ, για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, οι οποίοι δεν μπορούν να διορισθούν εξαιτίας καθυστερήσεων, λόγω του όγκου των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να απολέσουν ειδικά κριτήρια έως την έναρξη της διαδικασίας διορισμού τους.

Στη συνάντηση μετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Μετά τη συνάντηση υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Όλοι οι Έλληνες θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη. Και θέλουμε να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος, αλλά και το κράτος οφείλει να σέβεται τους πολίτες.

»Συζήτησα με την αντιπροσωπεία των πολιτών που έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό σε διάφορες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι το αίτημά τους, τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτηση να γίνονται δεκτά, είναι πάρα πολύ σωστό και λογικό. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση, με νομοθετική τροπολογία, θα αντιμετωπίσει θετικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά θα δώσει λύση με θεσμικό τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Η συντονίστρια της αντιπροσωπείας, Χριστίνα Καλαμπαλίκη, δήλωσε από την πλευρά της:

«Ήλθαμε για να διατυπώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας στον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί κατανόησε ότι πρέπει να τα δικαιώσει και να τα ικανοποιήσει εντός των επόμενων ημερών. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και που μας δέχθηκε και κυρίως για την κατανόησή του».

Πηγή: υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet