Ξεκινάει αύριο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει αύριο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα ψηλά με την Αυτοδιοίκηση μπροστά» πραγματοποιείται το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Α. Τριάντη»), ενώ οι εργασίες της Ολομέλειας και των Θεματικών Κύκλων θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Caravel.

Απευθείας μετάδοση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Όλες τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ μέσω live streaming.

Για τα τηλεοπτικά κανάλια η απευθείας μετάδοση των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνεται μέσα από τους εξής συνδέσμους:

  • ΔOPYΦOPOΣ: ABS 3W
  • Downlink: 11582,250V
  • S/R:3.333
  • Από ώρα 11:00 π.μ.: DVB-SP
Πρόγραμμα Συνεδρίου

Κατά την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων, καθώς και συνδικαλιστικών οργάνων.

Στο επίκεντρο του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου θα βρεθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στον διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κ.ά.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, το Συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη για την Αυτοδιοίκηση και την πατρίδα μας χρονική συγκυρία. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Σε λίγες ημέρες οι δήμοι θα κληθούν να λειτουργήσουν με νέα δεδομένα και με όσα ορίζει το νέο νομικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του “Κλεισθένη”. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ο διάλογος για το περιεχόμενο της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση, θέμα που αφορά άμεσα τον θεσμό μας.

»Στη συγκυρία αυτή, όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και το θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσα από ένα νέο μοντέλο οργάνωσης με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

»Το μήνυμα του Συνεδρίου μας αποτυπώνει τη φιλοσοφία και τους στόχους μας. Η Ελλάδα ψηλά, με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά.

»Εκφράζει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας για την Ελλάδα του μέλλοντος μας, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε στην εθνική προσπάθεια να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet