Ξεκινούν στις 4/11 τα μαθήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν στις 4/11 τα μαθήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της διασφάλισης του δικαιώματος των δημοτών για υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, ξεκινά και φέτος τη λειτουργία του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου» στην πόλη μας.

Τα μαθήματα – διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Βριλησσίων, για την περίοδο 2015 -2016, αρχίζουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με 1η Θεματική: Ιστορία.

Θέμα: «Γράμματα χωρίς παραλήπτη» – Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο βιβλίο «Το χρονικό των Δέκα Ημερών», της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη, για την προσπάθεια ενός Τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, τον λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922.

Παρουσίαση – Ομιλία: Ειρήνη Σαρίογλου – ερευνήτρια – ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης και συνιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ).

Το πρόγραμμα, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει προτάσεις φορέων της πόλης, σε μια πιλοτική προσπάθεια του Δήμου για το άνοιγμα του θεσμού στην τοπική κοινωνία και περιέχει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ελληνική Γλώσσα
  • Ιστορία
  • Κινηματογράφος: Η έβδομη τέχνη
  • Υγεία
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Φιλοσοφία
  • Ψυχολογία

Οι εισηγητές των θεματικών αυτών ενοτήτων είναι επιστήμονες και ειδικοί, με αξιόλογη δράση και έργο.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Βριλησσίων είναι μία επένδυση στον άνθρωπο – δημότη της πόλης μας, εντάσσεται στην ενίσχυση των δεσμών του Δήμου με τους δημότες του και στοχεύει στη διασφάλιση του δικαιώματός τους να έχουν υψηλού επιπέδου επιμόρφωση.

Καλύπτει την ανάγκη της διά βίου μάθησης που οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταχύτατη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και η αναγκαία μετάβαση από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Κοινωνία της Γνώσης, την καθιστούν απαραίτητη και επιτακτική.

Τα μαθήματα – διαλέξεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00 – 20.00, στην αίθουσα Ν. Εγγονόπουλος, στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην πάρκο ΤΥΠΕΤ).

Μετά από κάθε διάλεξη ακολουθεί συζήτηση.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων – διαλέξεων είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα – διαλέξεις μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και ανεξάρτητα από το επίπεδο μόρφωσής τους.

Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet