Αθήνα: Η 90ή χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

Αθήνα: Η 90ή χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς

Στην 90ή θέση της λίστας μετά από έρευνα για τις 100 «καλύτερες/χειρότερες πόλεις για ιδιοκτήτες/κατόχους Ι.Χ.» βρίσκεται η Αθήνα.

Στην κορυφή της λίστας, αντίθετα, βρίσκεται το Κάλγκαρι του Καναδά και ακολουθείται από το Ντουμπάι και την Οττάβα.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Βομβάη και ακολουθούν το Ουλανμπατόρ στη Μογγολία, η Καλκούτα στην Ινδία και το Λάγος στη Νιγηρία.

Η έκθεση, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων «Mr Auto», αξιολογεί, μεταξύ άλλων, το κόστος του καυσίμου, το μποτιλιάρισμα, τον αριθμό των Ι.Χ. ανά κάτοικο, τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, το κόστος στάθμευσης, αλλά και τους καβγάδες των οδηγών.

Η Αθήνα, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», μετράει 0,77 οχήματα ανά κάτοικο έναντι 0,63 της «πρωταθλήτριας» πόλης του Κάλγκαρι.

Όσον αφορά στη χρήση των ΜΜΜ η Αθήνα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας, με 67,36 μονάδες έναντι 75,6 του Κάλγκαρι, 73,23 του Ντουμπάι και 78,14 της Βομβάης.

Η Αθήνα παρουσιάζει, επίσης, μέση ηλικία αυτοκινήτων (15 έτη) ανάλογη αυτής σε Βομβάη (15 έτη) και Μπογκοτά (14 έτη), ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το Ντουμπάι με μέσο όρο ηλικίας των Ι.Χ. τα 5,2 έτη.

Πολύ ψηλά βρίσκεται το κόστος βενζίνης και ο μέσος ετήσιος φόρος για τους κατοίκους της Αθήνας, με 1,79 δολάρια/λίτρο και 280,2 δολάρια για μέσο ετήσιο φόρο κατοχής Ι.Χ.

Οξύθυμοι, τέλος, εμφανίζονται οι Αθηναίοι οδηγοί οι οποίοι είτε έχουν βρεθεί μπροστά είτε έχουν συμμετάσχει σε κάποιον καβγά στον δρόμο 70,85 φορές στις 100. Πιο έντονο ταμπεραμέντο καταγράφεται για τους οδηγούς σε Μπογκοτά και Βομβάη, με ποσοστά μεγαλύτερα του 95, ενώ οι πιο φιλήσυχοι βρίσκονται στη Σιγκαπούρη (2,65/100).

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet