Δ. Γαλάνης, Δ. Κεχαγιά, Τ. Μαυρίδης και Στρ. Σαραούδας συνομίλησαν με τον Δ. Καιρίδη για την Αυτοδιοίκηση στην εποχή της πανδημίας
Κοινωνία

Δ. Γαλάνης, Δ. Κεχαγιά, Τ. Μαυρίδης και Στρ. Σαραούδας συνομίλησαν με τον Δ. Καιρίδη για την Αυτοδιοίκηση στην εποχή της πανδημίας

Την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, σε ζωντανή αναμετάδοση στη σελίδα του facebook του βουλευτής της Ν.Δ. στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την εποχή της πανδημίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Δημήτρης Γαλάνης (Φιλοθέης – Ψυχικού), Δήμητρα Κεχαγιά (Πεντέλης), Τάσος Μαυρίδης (Λυκόβρυσης – Πεύκης) και Στράτος Σαραούδας (Μεταμόρφωσης).

Στη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν οι δράσεις των Δήμων κατά την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης σε σχέση με τις κοινωνικές παροχές, την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις, το δίκτυο στήριξης των ευπαθών ομάδων, με την παρουσία πολλών εθελοντών, καθώς και η προσπάθεια ανάπτυξης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και η ανάγκη προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα και προκλήσεις.

Επίσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των δήμων, στην υποστελέχωσή τους, αλλά και στις καθυστερήσεις που προκύπτουν από τις χρόνιες αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet