Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ενίσχυση εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών εν μέσω πανδημίας
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ενίσχυση εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών εν μέσω πανδημίας

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, για «τα ανεπαρκή μέτρα» που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν ότι μεγάλο μέρος της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας του Λεκανοπεδίου, που βρίσκεται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, βρέθηκε σε δεινή θέση, είτε λόγω των περιορισμών που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας είτε λόγω της έλλειψης ρευστότητας που έχει επέλθει.

Επίσης αναδεικνύουν την ανάγκη  ενίσχυσης των νοσοκομειακών μονάδων που βρίσκονται στον Βόρειο Τομέα, καθώς εξυπηρετούν όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και κατοίκους απ’ όλη την Περιφέρεια Αττικής και πολλές φορές και κατοίκους όλης της χώρας, δεδομένου ότι σήμερα τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν για να αντέξουν την πίεση του συστήματος υγείας, την οποία υφίσταται λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων.

Τονίζουν, επίσης, ότι ηδημόσια υγεία τίθεται σε υψηλό κίνδυνο λόγω του συνωστισμού που συμβαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Βόρειου Τομέα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet