Νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας – Οι «Πάνθηρες» ανέλαβαν δράση
hellenicpolice/FB
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας – Οι «Πάνθηρες» ανέλαβαν δράση

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης, περιπολιών και ειδικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Ένα νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης, πεζών και εποχουμένων περιπολιών και ειδικών δράσεων εφαρμόζεται, από 23 Ιανουαρίου 2020, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου.

Συνολικά 250 αστυνομικοί και νέοι Ειδικοί Φρουροί περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς – περιοχές του κέντρου της πόλης.

Για την πληρότητα των έλεγχων, πλαισιώνονται με αστυνομικούς από υπηρεσίες Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών, καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ενώ χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ευέλικτα υπηρεσιακά δίκυκλα (scooter) και ποδήλατα. Τέλος, έχουν εφοδιαστεί με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablet), με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Το πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου οι παραπάνω δυνάμεις πραγματοποίησαν 6.759 έλεγχους ατόμων και προχώρησαν σε 1.828 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 167 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα και άλλα αδικήματα.

Στη διάρκεια των ελέγχων κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων:

  • 4 μαχαίρια,
  • 82,4 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 43 ναρκωτικά χάπια,
  • 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • 140 συσκευασίες καπνού,
  • 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα,
  • 1.169 είδη ρουχισμού και
  • 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου και σε τρεις περιπτώσεις απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτήρια και χώρους.

Το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα συνεχίζεται, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet