Νεκρός 46χρονος εργάτης καθαριότητας στον Δήμο Ωρωπού
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

Νεκρός 46χρονος εργάτης καθαριότητας στον Δήμο Ωρωπού

«Οι εργαζόμενοι στους Δήμους θρηνούμε έναν ακόμη νεκρό συνάδελφο στη διάρκεια της εργασίας του. Πρόκειται για 46χρονο συνάδελφο, εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού που είχε προσληφθεί με την προκήρυξη 3Κ», αναφέρει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ενημερώνουν ότι «ο συνοδός απορριμματοφόρου σκοτώθηκε όταν στη διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, για άγνωστους λόγους, έπεσε από το πίσω σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι», προσθέτοντας:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης το Δίκτυο Εργαζομένων στου ΟΤΑ τονίζει:

«Φτάνει πια! Όχι άλλοι νεκροί εργάτες στη διάρκεια της εργασίας!»

Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες για τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας, για τα μέσα ατομικής προστασίας που είτε δεν χορηγούνται, είτε δεν είναι κατάλληλα είτε δεν χρησιμοποιούνται, για την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Είναι απαράδεκτο εργάτες να κρέμονται πίσω στο απορριμματοφόρο όταν βρίσκεται εν κινήσει. Να κινούνται οχήματα, μηχανήματα χωρίς να είναι συντηρημένα. Να κατεβαίνει ο οδηγός από το όχημα για να κάνει και τον εργάτη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις βασικές αιτίες των εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους.  

Η νομοθεσία για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, για την υγιεινή και ασφάλεια δεν εφαρμόζεται.

Πού είναι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο; Που είναι το ΣΕΠΕ; Τα γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια.

«Κυβέρνηση και δήμαρχοι ευθύνονται για τα εργατικά εγκλήματα στους Δήμους»

Απαιτούμε:

Να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συνάδελφος έχασε τη ζωή του, να διαπιστωθεί εάν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας του.

Να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν και κυρίως να παίρνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έτσι ώστε να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet