Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου
ΟΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας για τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2019, τον σχεδιασμό και τον συντονισμό ενεργειών έγκαιρης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων πλημμυρών και χιονοπτώσεων της χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνού, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε και ακολούθησαν  τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο δήμος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δημήτρης Κατσουλάκης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δασαρχείου Πεντέλης, του Λιμεναρχείου Ραφήνας, του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, Εθελοντικών Ομάδων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αντιδήμαρχος Πεντέλης,  Βλάσσης Σιώμος, στην παρέμβασή του τόνισε, μεταξύ άλλων, την άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και το ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και είναι απόλυτα αναγκαία. 

Ο ΣΠΑΠ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς έχουμε ήδη μετατρέψει τρία οχήματα σε εκχιονιστικά στα οποία έχουν γίνει οι συντηρήσεις τους και λειτουργούν άψογα.  

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να έχουμε μια καλή χειμερινή περίοδο με το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet