Στα χέρια της Αστυνομίας δύο εγκληματικές οργανώσεις – Έκλεβαν σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική
ΟΤΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο εγκληματικές οργανώσεις – Έκλεβαν σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της Κυριακής 22 Μαρτίου, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τα Τμήματα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς, μέλη των οργανώσεων. Συγκατηγορούμενος των συλληφθέντων είναι επίσης ένας αλλοδαπός έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση, από τις αρχές Φεβρουαρίου, των δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες, προτιμώντας περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και γειτονικών Νομών.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους.

Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες, με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα τρία «επιχειρησιακά» τους αυτοκίνητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών από οικίες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet