Το Δίκτυο SDG 17 Greece και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τίμησε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
ΟΤΑ

Το Δίκτυο SDG 17 Greece και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τίμησε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Διαδικτυακή εκδήλωση – αφιέρωμα στην Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με τη συμμετοχή των Δήμων μελών, πραγματοποίησε το πανελλήνιο αυτοδιοικητικό Δίκτυο SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, από κοινού με τον Δήμο Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης. Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικτύου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μήνυμα για την Εθνική Επέτειο απεύθυναν εκπρόσωποι της Πολιτείας, δήμαρχοι των πόλεων μελών του Δικτύου και η πρόεδρος του Δικτύου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμβολική φωταγώγηση του δημαρχείου της Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Την εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή μέσω livestreaming των δημάρχων και των εκπροσώπων των Δήμων μελών του Δικτύου ανά την Ελλάδα, άνοιξαν με τον χαιρετισμό τους ο δήμαρχος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη αναφέρθηκε στην Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία ως ένα γεγονός που εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο, γίνεται παγκόσμιο σύμβολο ηρωισμού και αποτελεί έμπνευση για νέες εθνικές κατακτήσεις, τονίζοντας:

«Σε μια εποχή που η παγκόσμια κοινωνία συγκλονίζεται από την πανδημία του κορωναϊού, την ώρα που σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας άνθρωποι της πρώτης γραμμής ως σύγχρονοι ήρωες στέκονται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν τον δικό τους ηρωικό αγώνα, η Εθνική Επέτειος αποτελεί εκείνο το μοναδικό ορόσημο που μας συνδέει με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Αντλώντας έμπνευση από τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης, χαράσσουμε μια νέα εποχή συμπόρευσης για την κατάκτηση των στοχεύσεων της πανανθρώπινης κοινωνίας.

»Η κοινή προσπάθεια που περισσότεροι από 100 Δήμοι πανελλαδικά έχουμε αναλάβει μέσω του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Πολιτισμός – Παιδεία – Περιβάλλον – Ανάπτυξη ΟΤΑ είναι αυτός ακριβώς ο δίαυλος για να οδηγήσουμε την ελληνική κοινωνία σε μια νέα εποχή δημιουργίας. Με πίστη στις δυνάμεις μας και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε για το κοινό μας όραμα για μια νέα εποχή δημιουργίας. Θέλουμε τα μέλη μας να ενεργοποιηθούν, να γίνουν Πρεσβευτές των στοχεύσεων του SDG 17 Greece στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Θεσμοθέτησης της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Εκστρατείας Adopt a Goal/Υιοθέτησε Έναν Στόχο σε συγκεκριμένους τομείς μεταξύ των οποίων η δράση “Υιοθετώ τον Στόχο 3: Βραβεύω του Ήρωες της καθημερινότητας στην εποχή του COVID19”».

Ο δήμαρχος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Επέτειοι με τόσο ισχυρό συμβολισμό όσο η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας που αγκαλιάζουν όλη την οικουμένη και “φωτίζουν” τις αξίες εκείνες που ως Έθνος προσφέρουμε στον βωμό πανανθρώπινης κοινωνίας για νέες μεγάλες κατακτήσεις για έναν κόσμο ειρήνης, ελευθερίας, ομόνοιας. Η φετινή Εθνική Επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να “φωτίσουμε” τα στοιχεία εκείνα που ως Έθνος μας ενώνουν και ανά τους αιώνες μας πήγαν μπροστά, τα στοιχεία εκείνα με τα οποία, εάν πορευτούμε προς το μέλλον, μπορούμε να κατακτήσουμε νέους στόχους».

Μηνύματα με επίκεντρο την Εθνική Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, απηύθυναν, επίσης, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο, Δημήτρης Φατούρος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκ μέρους των ιδρυτικών μελών του Δικτύου SDG 17 Greece ο Πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο γραμματέας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γεώργιος Θωμάκος, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης.

Εκ μέρους των Δήμων μελών του Δικτύου χαιρέτισαν o δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος, ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλειος Θώδας, ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων–Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, ο δήμαρχος Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

Εκ μέρους των υπό ένταξη Δήμων μελών χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιος Μπινίσκος, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου της Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης στα χρώματα της γαλανόλευκης προς τιμήν της 200ής επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet