Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα – Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας Βύρωνα και επιστρέφουν στην εργασία τους
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα – Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας Βύρωνα και επιστρέφουν στην εργασία τους

«Ο αγώνας των εργαζομένων για το αυτονόητο, όπως είναι η καταβολή της μισθοδοσίας, με επίσχεση εργασίας, διαρκείς παρεμβάσεις του Σωματείου, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ευρύτερη αποδοχή του δίκαιου αιτήματος και η στήριξη στον αγώνα μας από συνδικαλιστικούς φορείς και ορισμένα ΜΜΕ έφεραν αποτέλεσμα» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα. Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του, όλα τα παραπάνω υποχρέωσαν «τους αρμόδιους  -δημοτική αρχή, κυβέρνηση, ΕΣΠΑ- να επισπεύσουν τις διαδικασίες και σήμερα Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, να έρθουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου και να δρομολογηθεί  η καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων που είναι απλήρωτοι από την 1η Ιουλίου και από τις 12/9 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας».  

Μετά από αυτή τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι εργαζόμενοι αναστέλλουν την επίσχεση εργασίας και από αύριο Παρασκευή 21/9 επιστρέφουν στην εργασία τους.

Στην επιστολή που έστειλαν στον δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας αποφάσισαν την αναστολή της επίσχεσης εργασίας, έπειτα από διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής ότι τα χρήματα για το πρόγραμμα έχουν κατατεθεί στο ταμείο το Δήμου και η καταβολή των μισθών θα πραγματοποιηθεί στις 27-9-2018. Από την Παρασκευή 21-9- 2018 οι εργαζόμενοι θα παρέχουν κανονικά όλες τις υπηρεσίες τους στους δημότες, τους οποίους ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συμπαράστασή τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δημιουργήσει τμήμα προγραμματισμού και παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και να μην ξαναβρεθούν εργαζόμενοι σε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία της απλήρωτης εργασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση τα προγράμματα και η χρηματοδότηση των  κοινωνικών  δομών του Κέντρου Κοινότητας, Συσσίτιο, Φαρμακείο, Παντοπωλείο, να περάσουν και να ενσωματωθούν στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων. Οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη σταθερή εργασία και όχι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης.

Ο αγώνας συνεχίζεται για δημόσιες υπηρεσίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet