Ο Γ. Πατούλης στην ιδρυτική συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο Γ. Πατούλης στην ιδρυτική συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, νέος περιφερειάρχης Αττικής παραβρέθηκε προσκεκλημένος στην ιδρυτική συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, παρουσία του υπουργού Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Η ιδρυτική συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, πραγματοποιήθηκε σήμερα και υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και πέντε συνεργαζόμενων Δήμων: Λευκωσίας, δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, Λεμεσού, δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, Στροβόλου, δήμαρχος Αντρέας Παπαχαραλάμπους, Λακατάμιας, δήμαρχος δρ. Φωτούλα Χατζιήπαπα και Αγλατζιάς, δήμαρχος Χαράλαμπος Πετρίδης. Σκοπός του Μνημονίου αυτού είναι η πιστοποίηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη συμπερίληψη της Κύπρου στον Παγκόσμιο Χάρτη του Δικτύου Υγιών Πόλεων. Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Το θέμα της συνάντησης είχε τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη από τη θεωρία στην πράξη», και ξεκίνησε με ομιλία της διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η υγειονομική λειτουργός και συντονίστρια του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Χρυστάλλα Καϊάφα-Νικολαΐδου, η οποία μίλησε για τις πολιτικές Υγείας, τις δράσεις του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις και τις προϋποθέσεις Πιστοποίησης στη Φάση VII.

Στη συνέχεια, για τη λειτουργία του Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ σε τοπικό επίπεδο αναφέρθηκε η κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Δίκτυα Υγιών Πόλεων και Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, αναφερόμενη και στο Σύμφωνο Δημάρχων της Κοπεγχάγης.

Ο πρόεδρος  του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου κατά την ομιλία του, συνεχάρη τόσο τον υπουργό Υγείας Κύπρου, Κωνσταντίνο Ιωάννου, όσο και τους πέντε δημάρχους των πόλεων που συνυπογράφουν για την πρωτοβουλία τους και μίλησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η ηγεσία και ο τρόπος διακυβέρνησης μέσω του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων η οποία έχει πλούσιο και ουσιαστικό έργο να επιδείξει, με μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς τους πολίτες που ωφελήθηκαν και διαρκή ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε σχέση με συγκεκριμένα νοσήματα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ

Ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Θα επιδοτήσουμε σαν Περιφέρεια Αττικής τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων για την Πρόληψη της Υγείας με τον προσυμπτωματικό έλεγχο των  πολιτών. Στόχος η διατήρηση της Υγείας όλων των κατοίκων της Αττικής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Προαγωγή της Υγείας και σκοπός του Δικτύου μας είναι η διαρκής εγρήγορση για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες και η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Δικτύου σε σώμα. Στη Συνάντηση παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Νίκος Μίτλεττον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet