Ο Δήμος Αθηναίων τριπλασίασε σε έναν χρόνο τους ελέγχους για το κάπνισμα
Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Αθηναίων τριπλασίασε σε έναν χρόνο τους ελέγχους για το κάπνισμα

Εντείνει ο Δήμος Αθηναίων τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς μέσα σε ένα έτος τριπλασιάστηκαν οι αυτοψίες του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2019 (Ιανουάριος-Ιούνιος), η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε 2.809 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α.), βεβαιώνοντας 245 παραβάσεις. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018, σε 918 ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί, βεβαιώθηκαν 171 παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

«Το να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης απαλλαγμένες από τον καπνό είναι υπόθεση όλων μας, των επιχειρήσεων, των ελεγκτικών αρχών, αλλά πρωτίστως των ίδιων των πολιτών» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, σημειώνοντας ότι «η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ως θέμα δημόσιας υγείας και καθημερινού πολιτισμού, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στόχους της Δημοτικής Αστυνομίας».

«Ζητάμε τη συνεργασία των επιχειρήσεων και των πολιτών, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων καμίας πρωτοβουλίας η βιωσιμότητα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί» τόνισε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης, Ανδρέας Βαρελάς, επισημαίνοντας ότι όλο και περισσότερα καταστήματα σέβονται καθημερινά τον νόμο και συνεπώς την υγεία των πολιτών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet