Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον Π. Καμμένο για τις συνέπειες του «Κλεισθένη Ι»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον Π. Καμμένο για τις συνέπειες του «Κλεισθένη Ι»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τις  δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» στην Αυτοδιοίκηση και τη χώρα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση, αλλά αντίθετα την απορρυθμίζει και του επισήμανε πως θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία, επιβαρύνοντας τη ζωή των πολιτών.

Σχολιάζοντας την προωθούμενη ρύθμιση για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Καμμενο ότι σε περίπτωση που ισχύσει, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα καθώς θα καλούνται να συναλλάσσονται καθημερινά με ένα κατακερματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερα εστίασε στο ενδεχόμενο να αποκτήσουν πρόσβαση στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης οι «δυνάμεις των άκρων» και πολιτικοί εκφραστές  του λαϊκισμού, του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους, όπως ανέφερε, κυρίως για περιοχές της χώρας που είναι εθνικά ευαίσθητες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένα πλαφόν στο ποσοστό εισόδου παρατάξεων στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις ουσίας, με έμφαση στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet