Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο συνέδριο του ΣΕΠΕ «Digital Economy Forum»
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο συνέδριο του ΣΕΠΕ «Digital Economy Forum»

Στην υλοποίηση των δράσεων της ΚΕΔΕ για την ολοκληρωμένη στρατηγική που θα συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Digital Economy Forum» που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το πρωί με ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη. Το συνέδριο ολοκληρώνεται απόψε με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα –Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και υπογράμμισε ότι παρόλο που έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα, κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους, η χώρα μας δεν βρίσκεται σε ικανοποιητική θέση σε θέματα ψηφιακής ανάπτυξης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Για τον λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης δράσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» τόνισε.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης μιας ενιαίας διαλειτουργικής  βάσης μέσω της οποίας θα είναι διασυνδεδεμένα όλα τα συστήματα της κεντρικής διοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων και της Αυτοδιοίκησης. Με τη διαδικασία αυτή θα μπορεί να επιτευχτεί δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ είναι πρωταγωνίστρια στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει υποδομή ασφαλούς λειτουργίας των εφαρμογών και υπηρεσιών στο G Cloud. Μέσω αυτή της διαδικασίας η ΚΕΔΕ έχει εξασφαλίσει πρόσβαση στο κέντρο διαλειτουργικότητας του υπουργείου Οικονομικών και ήδη υπάρχουν μια σειρά από υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός δικτύου 500 ψηφιακών «εκπροσώπων» οι οποίοι είναι στελέχη σε 280 Δήμους της χώρας. Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι ενημερώνονται συνεχώς και εκπαιδεύονται προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους δήμους.

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην καθιέρωση του ετήσιου θεσμού «Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις». Ο Μαραθώνιος πέρυσι φιλοξένησε για τρεις μέρες 50 ομάδες και ανέδειξε ενδιαφέρουσες εφαρμογές και υλοποιήσεις από τα νέα παιδιά. Φέτος, διοργανώνονται 16 περιφερειακά εργαστήρια CityLabs σε πόλεις της περιφέρειας, όπου ομάδες νέων από την περιοχή παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Τρεις ομάδες από κάθε εργαστήριο θα μεταβούν δωρεάν στην Αθήνα, όπου θα γίνει ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ από 28 Ιουνίου μέχρι 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Θέλουμε να είμαστε οι ευαγγελιστές του ψηφιακού μετασχηματισμού και σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε υποστηρίζουμε τη νέα γενιά να ασχοληθεί με τις νέες τεχνολογίες και να επιχειρήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γ. Πατούλης και αναφέρθηκε σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στον Δήμο Αμαρουσίου. Μεταξύ άλλων αφορούν στη Διαχείριση Υποδομών Δημόσιας Χρήσης και για στη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ πραγματοποίησε ομιλία η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στο πάνελ εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, συμμετείχαν, ο Βασίλης Ορφανός, μέλος Δ.Σ. ΣΕΠΕ, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Ιδομενεύς Μανωλιτσάκης, πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., ο Αναστάσιος Τάγαρης, πρόεδρος Δ.Σ. & διευθύνων σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ ΑΕ, ο Αριστόδημος Θωμόπουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Diadikasia Business Consulting, ο Αντώνης Τσιμπούκης, γενικός διευθυντής CISCO Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας. Συντονιστής ήταν ο Βαγγέλης Μανδραβέλης, δημοσιογράφος της εφημερίδας«Η Καθημερινή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet