Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία της Ανατολικής Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία της Ανατολικής Αττικής

Σε σύσκεψη του  Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, που είχε θέμα επιπρόσθετες δράσεις για την αντιπυρική περίοδο σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν τα θέματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πού και πώς αυτή εφαρμόζεται, σε δρόμους, σε αστικές, περιαστικές, αλλά και δασικές περιοχές, όταν υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα και κατάσταση επιφυλακής 4 και 5. Επίσης, συζητήθηκαν τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οχημάτων και πεζών στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Σχινιά Μαραθώνα. Παράλληλα επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, η εκτεταμένη συσσώρευση από ξερά κλαδιά, χόρτα και φύλλα που παρατηρείται σε πολλούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της συσσώρευσης αυτής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, συμμετείχαν ο δήμαρχος Μαραθώνα, Γιάννης Ζαγάρης, ο αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας, Παναγιώτης Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Κρωπίας, Θεόδωρος Γρίβας, ο δασάρχης Πεντέλης, Θανάσης Ρέππας, εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων που υπάγονται στην  Ανατολική  Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής καθώς και εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική  Αττική.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις δράσεις που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, τη διάνοιξη δασικών δρόμων, τους καθαρισμούς, τη συντήρηση των δεξαμενών και πυροφυλακίων, την αντικατάσταση του Πυροφυλακίου «Παναγιώτης Φούρλας» στην κορυφή σχεδόν του Πεντελικού, καθώς και την εγκατάσταση ενός νέου Πυροφυλακίου στον Βαρνάβα Αττικής.

Ακολούθως σημείωσε:

«Ο ΣΠΑΠ, όπως και κάθε χρόνο, βρίσκεται σε διαρκή, απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Ειδικά φέτος που είναι πολύ μεγάλη η συσσώρευση χόρτων και κλαριών, ο Σύνδεσμος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους Δήμους – μέλη του και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους στην προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλουμε ώστε να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, καθαρίζοντας τις περιοχές που οι ίδιοι οι Δήμοι μας υποδεικνύουν».

«Όσον αφορά το Εθνικό Πάρκο Σχινιά οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε ένα από τους ελάχιστους βιότοπους που μας έχουν απομείνει και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Φορέα Διαχείρισης, του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν την προστασία του σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας», κατέληξε ο κ. Βλάσσης Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet