Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, που διεξήχθη την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό την προεδρία του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επίκεινται, ειδικότερα χιονοπτώσεων και παγετού, ο δήμαρχος Πεντέλης επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, του ΣΠΑΠ όταν και όποτε επιβάλλουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.  Παράλληλα, ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του προέδρου του ΣΠΑΠ, Βλάσση Σιώμου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, η επικεφαλής της παράταξης Συμπολιτεία και υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο θεματικός αντιδήμαρχος Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων, Σεβαστός Βορέας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης, Ιωάννης Ζώης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθηνός, εκπρόσωποι των Νοσοκομείων της περιοχής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Η καλή συνεργασία που παραδοσιακά έχει ο Σύνδεσμός μας με τον Δήμο Πεντέλης είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει και πάλι, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα έκτακτα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί και ανακοινωθεί από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο ΣΠΑΠ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, τόσο με δικά του οχήματα, όσο και με οχήματα που ο Σύνδεσμος έχει εκχωρήσει προς χρήση σε Δήμους – μέλη. Παράλληλα, σήμερα διανέμουμε αλάτι σε σακιά προς τους Δήμους – μέλη, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένουμε σημαντική ποσότητα χύμα αλατιού, που θα διατεθεί σε διάφορα καίρια σημεία των Δήμων μας.

»Οι εθελοντές του Συνδέσμου είναι και αυτοί σε απόλυτη επιφυλακή, για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων.  Με την έγκαιρη θέση σε εφαρμογή της χειμερινής μας επιφυλακής είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να επέμβουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί για την αντιμετώπιση της όποιας επερχόμενης κακοκαιρίας, προκειμένου να συνδράμουμε τους Δήμους – μέλη μας και την Πολιτεία γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet