Ο ΣΒΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΒΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), έχοντας ευαισθητοποιηθεί στο ζήτημα της προστασίας και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς οικοπέδου για τη δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων – μελών του.

Πρόκειται, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος, για ένα σχέδιο, πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο θα δώσει λύσεις και θα ανακουφίσει, σε μεγάλο βαθμό, τους Δήμους από το τεράστιο πρόβλημα της φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων προβλέπεται να έχει δημιουργηθεί για να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στην επόμενη διετία και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Δήμων – μελών του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κουράσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, δήλωσε:

«Η φροντίδα των ζώων και η προστασία τους είναι υποχρέωση των πολιτών σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Ιδιαίτερα, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, θα πρέπει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες στις πόλεις μας, που θα προσφέρουν φροντίδα και περίθαλψη στα αδέσποτα ζώα. Με αυτό το σκεπτικό,  ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ), προωθεί δράσεις και υποδομές που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet