Ο ΣΒΑΠ στο επενδυτικό Forum για το Φυσικό Αέριο και την Ανάπτυξη
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΒΑΠ στο επενδυτικό Forum για το Φυσικό Αέριο και την Ανάπτυξη

Ο διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) συμμετείχε στο επιχειρηματικό/επενδυτικό Forum “Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη”, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το συνέδριο οργανώθηκε από την επενδυτική πρωτοβουλία Α-Energy Investments, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των συναρμόδιων υπουργείων, δημόσιων φορέων, του ιδιωτικού τομέα, της Αυτοδιοίκησης και της αγοράς. Επιστημονικός εταίρος του συνεδρίου είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αrchipelago LNG.

Στόχος του Forum ήταν η ανάδειξη της συμβολής του φυσικού αερίου στην ανάπτυξη, ως ένα περιβαλλοντικά φιλικό καύσιμο και ταυτόχρονα οικονομικό, του ρόλου του στην ηλεκτροπαραγωγή και στη βιομηχανία, η ενημέρωση σχετικά με τον αγωγό TAP και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την επικείμενη απελευθέρωση της λιανικής αγοράς, να νέα έργα υποδομής, την αεριοκίνηση και την ανάπτυξη του υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG στη ναυτιλία. Αναπτύχθηκαν, επίσης, νέες χρήσεις και εφαρμογές ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας, με άμεσο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους μεγάλους και μικρούς καταναλωτές και τη ναυτιλία.

Ανάμεσα στους κύριους ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και γενικός γραμματέας του ΣΒΑΠ Παύλος Καμάρας, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος για τη διερεύνηση της δυνατότητας μετατροπής των οχημάτων των δημοτικών στόλων των Δήμων μελών του, ώστε να χρησιμοποιούν ως καύσιμο και το φυσικό αέριο, που είναι οικονομικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον σε σχέση με το diesel και τη βενζίνη.

Παρών στο Forum ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, τέως δήμαρχος Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet