Ο ΣΠΑΠ ξενάγησε μαθητές του Δημοτικού Ν. Πεντέλης στον αναδασωμένο λόφο Μικρής Καλλιθέας
Ο ΣΠΑΠ ξενάγησε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης στον αναδασωμένο λόφο της Μικρής Καλλιθέας
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ ξενάγησε μαθητές του Δημοτικού Ν. Πεντέλης στον αναδασωμένο λόφο Μικρής Καλλιθέας

Περιβαλλοντική εκδρομή και ξενάγηση μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης πραγματοποίησε ο ΣΠΑΠ στον αναδασωμένο λόφο της Μικρής Καλλιθέας στην Πεντέλη, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, και με τη συμμετοχή εθελοντών και στελεχών του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα και πανίδα του Πεντελικού, αλλά και για τις δράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας που έχουν ως στόχο την προστασία του.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πυροφυλάκιο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου από όπου είδαν το οπτικό του πεδίο, ενώ, τέλος, είχαν τη χαρά να μπουν μέσα σε ένα πυροσβεστικό όχημα – μηχάνημα για να δουν τη λειτουργία του.

Στον λόφο της Μικρής Καλλιθέας διενεργείται σειρά δράσεων για καθαρισμό ξερών χόρτων, κλάδεμα δένδρων και αποκομιδής κλαριών, δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου και της ξενάγησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα προσωπικά, αλλά και για τους εθελοντές και στελέχη του ΣΠΑΠ που βοηθήσαμε στη διοργάνωση και υλοποίηση αυτού του ωραίου περιβαλλοντικού περιπάτου.

»Νομίζω ότι η σημερινή ξενάγηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι έδειξε στα παιδιά που έχουν συμμετάσχει σε αναδασώσεις του ΣΠΑΠ, πώς θα είναι σε λίγα χρόνια τα δενδράκια που φύτεψαν. Είδαν πώς φροντίζουμε τα δένδρα, πώς τα περιποιούμαστε ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν ένα δάσος επισκέψιμο από όλους μας.

»Η σημερινή βιωματική εμπειρία των μικρών μαθητών θεωρώ ότι συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ευαισθητοποίηση των μικρών μας μαθητών, προκειμένου να έρθουν κοντά στη φύση, ώστε να αγαπήσουν και να προστατέψουν το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε μαζί με τους πολίτες να προσέχουμε και να ομορφαίνουμε το βουνό μας σε πείσμα όλων εκείνων που το ταλαιπωρούν, διότι όσο φροντίζουμε και προσέχουμε το Πεντελικό και τις ομορφιές του, τόσο αποτρέπουμε τους βανδάλους να το καταστρέφουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet