Ο ΣΠΑΠ σε δράση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ σε δράση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Κλιμάκιο εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, συμμετείχαν στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία παραδόθηκαν στους πλημμυροπαθείς.

Στη δράση συμμετείχαν η πρόεδρος της UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ο πρόεδρος της Δ΄ ΚΟΣΕ, Νίκος Σταθόπουλος, ο διευθυντής των εκπαιδευτηρίων «Ελληνοαγγλική Αγωγή», Χριστόδουλος Κακαδιάρης, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, μέλη και φίλοι των φορέων, καθώς και ενεργοί συμπολίτες μας. Συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco Β.Π., Μάρκος Μιχελάκης, ο πρεσβευτής δημοσίων και διεθνών σχέσεων της UNESCO Β.Π., Νίκος Παπαδάκης, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ανωτέρω φορέων.

Στις αποθήκες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας μοιράστηκαν θερμικά σώματα και ηλεκτρικές σόμπες, εργαλεία παντός τύπου (φτυάρια, σκαλιστήρια κ.ά.), είδη υπόδησης (μπότες, παπούτσια κ.ά.), είδη ρουχισμού, είδη ατομικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των ανωτέρω φορέων επισκέφθηκαν πληγείσες γειτονιές της Μάνδρας, όπου και παρέδωσε σε σπίτια πλημμυροπαθών δεκάδες ηλεκτρικές σόμπες και θερμικά σώματα, άκρως αναγκαία είδη κυρίως σε όσους δε μπορούσαν να μεταβούν στο δημαρχείο για να τα προμηθευτούν.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η Δ΄ ΚΟΣΕ, η Ελληνοαγγλική Αγωγή, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και ο ΣΠΑΠ ενώσαμε δυνάμεις για συγκέντρωση απαραιτήτων προϊόντων για τους συμπολίτες μας στη Μάνδρα. Καλώ όσους έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να βοηθήσουν. Σε όσους ρωτούν τι πράγματα είναι πιο απαραίτητα στους πλημμυροπαθείς, ενημερώνουμε ότι τα κυριότερα είναι γαλότσες, φτυάρια, σφουγγαρίστρες, σκούπες βούρτσες σκληρές για λάσπη, σαπούνια, σαμπουάν, αδιάβροχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες, παπλώματα καινούργια αν είναι δυνατόν και φυσικά λόγω κρύου όπως καταλαβαίνουμε όλοι σόμπες αερίου και ηλεκτρικές σόμπες – καλοριφέρ.

»Τέλος, οφείλω να συγχαρώ την Unesco Βορείων Προαστίων και την πρόεδρο Μαρίνα Σταυράκη=Πατούλη, τη Δ΄ ΚΟΣΕ, την Ελληνοαγγλική Αγωγή, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, τους εθελοντές του ΣΠΑΠ για την εξαιρετική οργάνωση αυτής της δράσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet