Ο ΣΠΑΠ σε συνεδρίαση για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ σε συνεδρίαση για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για τον απολογισμό της αντιπυρικής και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του  Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε από τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνού, από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Βασίλη Πιστικίδη, και από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, Αντώνη Παλπατζή.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων και εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού αντιμετώπισης των χειμερινών καιρικών φαινομένων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Πιστικίδης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής, η υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Τζωρτζίνα Λεγάκη, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Ραφήνας – Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ), Απόστολος Ασβεστάρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου λειτουργεί τόσο καλά και υποδειγματικά, που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας ανάμεσα στον Σύνδεσμο και στους Δήμους – μέλη του. Ο συντονισμός και η κοινή μας λειτουργία κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και αποτελεσματική, όταν και όποτε χρειάστηκε στα περιστατικά που σημειώθηκαν, ακόμη και όταν χρειάσθηκε από κοινού να συνδράμουμε σε γειτονικούς δήμους ή ακόμη και εκτός Αττικής.

»Όσον αφορά τη χειμερινή περίοδο που έχει ξεκινήσει, εμείς στον ΣΠΑΠ είμαστε ήδη προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι η αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου θα επαναληφθεί και τον χειμώνα.

»Ο ΣΠΑΠ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, έχουμε ανοικτή σύμβαση προμήθειας αλατιού σε σακούλες με παράδοση 5ώρου, για την περίπτωση που χρειαστεί να μοιράσουμε, όπως κάθε χρόνο, στους Δήμους – μέλη μας. Επιπρόσθετα, εφέτος θα υπάρχει χύμα αλάτι στοιβαγμένο σε τρία διαφορετικά σημεία του τομέα ευθύνης μας, ώστε να αποφύγουμε δυσλειτουργίες και δυσκολίες σαν αυτές που σημειώθηκαν πέρυσι, στον ανεφοδιασμό των μηχανημάτων μας, τόσο του ΣΠΑΠ, όσο και των Δήμων – μελών.

»Και εφέτος θα είμαστε και πάλι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουμε τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για τον εκχιονισμό των βορειότερων σημείων του Δήμου, εάν προκύψει τέτοια ανάγκη.

»Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που βοηθούν τον Σύνδεσμο στη διοικητική του λειτουργία, επιλύοντας ζωτικά θέματα διοικητικής φύσεως».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet