Ο ΣΠΑΠ στον εορτασμό των Ταξιαρχών στον Ι.Ν. Αγίων Ασωμάτων Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στον εορτασμό των Ταξιαρχών στον Ι.Ν. Αγίων Ασωμάτων Πεντέλης

Με σημαντική προσέλευση πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εορτής των Ταξιαρχών, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής στο ξωκλήσι των Αγίων Ασωμάτων στην Πεντέλη, στη διοργάνωση του οποίου συμμετείχε ενεργά ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Είχαν προηγηθεί, όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, σε απόλυτη συνεργασία και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης, εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου από πρόσφατη πυρκαγιά, όπως ήταν πριν από δεκαετίες, ενώ έγινε για ακόμη μία φορά αποκατάσταση των δασικών δρόμων που οδηγούν στον Ιερό Ναό.

Παράλληλα, διοργανώθηκε και Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα Φίλων του Ι.Ν. Αγ. Ασωμάτων Πεντέλης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα και στήριξη του προέδρου του ΣΠΑΠ και γενικού γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσση Σιώμου, στον χώρο πέριξ του Ιερού Ναού και η οποία θα παραμείνει ανοικτή και το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου 2017.

Το φωτογραφικό υλικό ευγενικά προσέφεραν οι κ.κ. Λευτέρης Μιαούλης και ΣτέργιοςΞουρίκης, η κα Μερόπη Καπετανοπούλου, η οικογένεια του αειμνήστου Μιχάλη Σιγάλα, ο κ. Στρατής Θρεψιάδης και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία και στην Αρτοκλασία, εκτός του προέδρου του ΣΠΑΠ, ήταν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δασάρχης Πεντέλης, Θανάσης Ρέππας, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος και η προϊσταμένη του Δασονομείου Πεντέλης, Μαρία Αρίδα, εθελοντές του ΣΠΑΠ και πλήθος πιστών και φίλων του Ιερού Ναού. Ήταν εκεί, επίσης, πολλοί παλιοί και νέοι Πεντελιώτες, Μαρουσιώτες, Μελισσιώτες, παλιοί λατόμοι, ιδιοκτήτες των παλιών λατομείων της περιοχής, προσκυνητές και περιπατητές που αγαπούν το ξωκλήσι και το Πεντελικό.

Με την ευκαιρία της εορτής ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Είμαστε εδώ σήμερα, σε έναν Άγιο Τόπο του Πεντελικού βουνού, σε ένα πανέμορφο εξωκλήσι και εορτάζουμε σήμερα την εορτή των Ταξιαρχών στους οποίους είναι αφιερωμένο. Παράλληλα συνεργαστήκαμε με την Ομάδα Φίλων Ιερού Ναού Αγίων Ασωμάτων Πεντέλης στη διοργάνωση Έκθεσης Φωτογραφίας, με γενικό αλλά και ουσιαστικό τίτλο “Ευχέτου Ματιές”, μια έκθεση που προσπάθησε να αποτυπώσει όλα όσα βλέπει μέσα από τον φακό της μηχανής του ο προσκυνητής και περιπατητής.

»Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο και τοπίο του Πεντελικού, τόπο συγκέντρωσης και προσευχής, αλλά και σημείο συνάντησης περιπατητών, επισκεπτών και περιηγητών, όπως ήταν και καταφύγιο λατόμων και ποιμένων τις προηγούμενες δεκαετίες.

»Με την προσπάθεια που όλοι μαζί κάναμε εδώ στους Άγιους Ασώματους, η οποία εντάσσεται σε μία ευρύτερη σειρά δράσεων αποκατάστασης χαρακτηριστικών σημείων του Πεντελικού, αναλάβαμε και μία σοβαρή δέσμευση. Να μην αφήσουμε ξανά αυτό το εκκλησάκι να γίνει αντικείμενο βανδαλισμού και χώρος συγκέντρωσης περίεργων και περιθωριακών στοιχείων.

»Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες προς το Δασαρχείο Πεντέλης και ιδιαιτέρως προς τον δασάρχη Θανάση Ρέππα και τη δασοπόνο Μαρία Αρίδα για τη βοήθεια και τις κατευθύνσεις στην αποκατάσταση των ζημιών μετά τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και την πυρκαγιά που είχαν προκληθεί στους χώρους πέριξ του εξωκλησιού.

»Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet