Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και το 2018 στην εκστρατεία της WWF «Ώρα της Γης»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και το 2018 στην εκστρατεία της WWF «Ώρα της Γης»

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στην εκστρατεία της WWF «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 24 Μαρτίου θα σβήσουμε όλα τα φώτα, για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 προκειμένου να στείλουμε μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

WWF – Η Ώρα της Γης 2018

Πολλοί είναι οι Δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Με την ευκαιρία της φετινής εκστρατείας ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Η Ελλάδα συμμετέχει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία της WWF, που ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις υπερασπίστηκαν την ανάγκη για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στάθηκαν ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο αριθμός των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν δεσμευθεί και συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση αυξάνεισημαντικά χρόνο με το χρόνο προσθέτοντας όλο και περισσότερους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό “αύριο”.

»Για τη φετινή χρονιά το WWF Ελλάς, την Ώρα της Γης στρέφει το βλέμμα στη σχέση μας με τη θάλασσα. Ζήσαμε το 2017 μία τραγωδία στη θάλασσα, η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα, που συνετέλεσε σε ευρύτερη περιβαλλοντική ρύπανση στον Σαρωνικό και θεωρώ ότι συνειδητοποιήσαμε κάτι παραπάνω για τη σημασία της θάλασσας στην καθημερινότητά μας. Επειδή, λοιπόν, η Ελλάδα είναι μία χώρα νησιωτική, με χιλιάδες χιλιόμετρα θαλάσσιας ακτογραμμής μοναδικού και ιδιαίτερου κάλους, με είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επείγον η περιβαλλοντική ευαισθησία και δράση όλων να συνδέεται άρρηκτα με τη θάλασσα.

»Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία αυτή της WWF και καλεί τους εθελοντές του, αλλά και όλους όσους νοιάζονται για το περιβάλλον και τη φύση να συμμετέχουν. Τα φώτα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, στα γραφεία του και σε όλες τις εγκαταστάσεις του θα σβήσουν για μία ώρα.

»Εντείνουμε τις προσπάθειές μας, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε δράση που στοχεύει στην αφύπνιση όλων μας για το μέλλον του πλανήτη».

Η Ώρα της Γης 2018 – Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα – Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 (από 20:30 έως 21:30).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet