Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και το 2019 στην «Ώρα της Γης»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και το 2019 στην «Ώρα της Γης»

Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και το 2019 στην εκστρατεία της WWF «Ώρα της Γης»! Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 θα σβήσουμε όλα τα φώτα, για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, προκειμένου να στείλουμε μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πολλοί είναι οι Δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Με την ευκαιρία της εφετινής εκστρατείας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Η Ελλάδα συμμετέχει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία της WWF, που ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις υπερασπίστηκαν την ανάγκη για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στάθηκαν ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο αριθμός των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν δεσμευθεί και συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση αυξάνει σημαντικά χρόνο με το χρόνο προσθέτοντας όλο και περισσότερους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αύριο.

»Για τη φετινή χρονιά το WWF Ελλάς, την Ώρα της Γης στρέφει το βλέμμα στη σχέση μας με τη φύση και μας καλεί να την αποκαταστήσουμε.  Ζήσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε τραγωδίες, η οποίες κατά κύριο λόγο προήλθαν από ανθρώπινο παράγοντα και την αδιαφορία, για τη φύση, το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο. Ζήσαμε τρομακτικά γρήγορη και μη αντιμετωπίσιμη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχής της Δυτικής Αττικής, αλλά κυρίως της Ανατολικής με αποκορύφωμα τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, όπου συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ παράλληλα συντελέστηκε μια σοβαρή οικολογική καταστροφή. Η Ελλάδα είναι μία χώρα μοναδικού και ιδιαίτερου κάλους και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επείγον η περιβαλλοντική ευαισθησία και δράση όλων να συνδέεται άρρηκτα με τη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος.

»Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία αυτή της WWF και καλεί τους εθελοντές του, αλλά και όλους όσους νοιάζονται για το περιβάλλον και τη φύση να συμμετέχουν. Τα φώτα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, στα γραφεία του και σε όλες τις εγκαταστάσεις του θα σβήσουν για μία ώρα.

»Εντείνουμε τις προσπάθειες μας, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε δράση που στοχεύει στην αφύπνιση όλων μας για το μέλλον του πλανήτη».

Η Ώρα της Γης 2019 – Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 (από 20:30 έως 21:30).

Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet